Formula 3 -sarjan kuljettaja Jack Doohan joutui suorastaan hämmentävän huonon onnen uhriksi menetettyään kaksi selvää voittoa putkeen rengasrikkojen vuoksi.

Autourheilussa on nykyisin on varsin harvinaista, että rengas posahtaa yhtäkkiä rikki kesken ajon. Varsinkaan kahdessa peräkkäisessä kilpailussa viimeisellä kierroksella johtoasemassa ajaessa.

Red Bulln kuskilupaukselle Doohanille kyseinen tilastollinen kummajainen onnistui kuitenkin sattumaan viime viikonloppuna Aasian F3-sarjassa.

17-vuotias australialainen johti kisaviikonlopun ensimmäistä kilpailua aivan loppumetreille saakka. Yhtäkkiä nuorukaisen auton rengas petti alta vihoviimeisellä kierroksella ja Doohanin päävastus Joey Alders paineli ohi voittoon.

Epäonni ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan lähes tismalleen samanlainen tilanne sattui seuraavanakin päivänä viikonlopun toisessa kisassa. Tällä kertaa rengasrikko oli varsin kallis, sillä se ratkaisi koko sarjan mestaruuden Aldersin hyväksi.

Katso videot F3-kuskin rengasrikoista alta.

RaceFans

@racefansdotnet
How's this for appalling luck. Red Bull Junior Team driver Jack Doohan lost a race win to his title rival Joey Alders when he suffered a puncture on the final lap in the Asian F3 series in Buriram yesterday...

RaceFans

@racefansdotnet

RaceFans

@racefansdotnet
How's this for appalling luck. Red Bull Junior Team driver Jack Doohan lost a race win to his title rival Joey Alders when he suffered a puncture on the final lap in the Asian F3 series in Buriram yesterday...
...and incredibly, the very next day he lost another win due to a puncture while leading, which decided the title in Alders' favour!