Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen ottivat rajusti yhteen viime viikonlopun Britannian GP:ssä.

MM-kärkikaksikko taisteli kiivaasti kärkipaikasta sunnuntain pääkilpailun avauskierroksella. Hamilton yritti ohittaa hollantilaista Silverstonen radan Copse-mutkassa sisäpuolelta ja kilpaveljet päätyivät osumaan toisiinsa.

Verstappen paiskautui rengasvalliin hurjalla vauhdilla ja 51G:n voimalla. Kuten tv-kuvistakin pystyi päättelemään, auto tuhoutui lähes täysin ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on nyt paljastanut tähtitieteellisen summan, jonka hurja mälli aiheutti.

– Se kolari aiheutti meille arviolta 1,8 miljoonan dollarin (noin 1,5 miljoonaa euroa) vahingot, paljasti Horner heidän kotisivujen kolumnissaan.

– Sillä on massiiviset seuraukset budjettikattomme kannalta.

Brittipomo jaksoi vieläkin kritisoida pahimman kilpailijoidensa toimintaa Britannian GP:ssä. Horner ei katsonut hyvällä heidän pahimpien kilpailijoidensa riemuikkaita juhlia, sillä hänen oma kuljettajansa oli silloin vielä sairaalassa tarkemmissa tutkimuksissa.

TV-kuvissa nähtiin jo kilpailun aikana hollantilaisen nousseen autostaan ja vilkuttelevan yleisölle.

– Olen pettynyt juhlinnan tasoon sellaisen onnettomuuden jälkeen, sanoi Horner.

– Mercedes oli tietoinen tärskyn laajuudesta ja raportit kertoivat, että Max oli viety sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Hornerin mukaan on uskomatonta, ettei Mercedes kertonut Hamiltonille tilanteen vakavuudesta, ja etteivät he yrittäneet yhtään hillitä brittimestarin juhlimista.

-He eivät yrittäneet yhtään hillitä häntä, vaikka kyseessä oli tilanne, josta häntä rangaistiin, tilitti Horner.

Taistelu jatkuu ensi viikonloppuna kimurantilla Hungaroringin radalla Unkarissa.