Korvaako yllätysnimi Valtteri Bottaksen ensi kaudella?

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten kuljettajaspekulaatiot yltyvät entisestään. Williams-tallilla ensi kauden kuljettajatilanne on vielä täysin auki.

Varikolla pidetään melko varmana sitä, että Felipe Massa tekee tilaa McLaren-kuljettaja Jenson Buttonille. Buttonin valintaa Williamsille puoltaa se, että hän on brittikuski, joka toisi brittitallille näkyvyyttä ja sponsorituloja.

Varatallipäällikkö Claire Williams sanoi kuitenkin aiemmin, ettei talli jää odottelemaan Buttonin tai McLarenin päätöstä, vaan haluaa itse tehdä päätöksensä.

Valtteri Bottaksen tilanne on mielenkiintoinen. Williamsilla on varikkohuhujen mukaan optio Bottaksen kanssa ensi kaudesta, mutta toinen juttu onkin se, käyttääkö talli tai Bottas optiota. Bottaksen on huhuiltu siirtyvän Renault’lle.

Bottaksen korvaajana saatetttaisiin nähdä yllätysnimi Lance Stroll, joka on tällä kaudella toiminut Williamsin testikuljettajana. Stroll ajaa tällä hetkellä Euroopan Formula 3 -sarjaa, jota kanadalainen johtaa.

Strollin valintaa Williamsille puoltaa todella suuret sponsoritulot, jotka talli voisi saada. Williamsilla pähkäillään tällä hetkellä tiukasti sitä, mistä korvaavat rahat saadaan, jos valmistajien MM-pisteissä tulee vasta neljäs sija. Se tarkoittaisi 7 miljoonan dollarin tappiota palkintorahoissa.

Bottaksen valintaa puoltaa kuitenkin suomalaiskuskin kokemus. Ensi kaudella autoista tulee nopeampia ja niissä on enemmän moottoritehoja. Se tarkoittaa myös sitä, että autoja on vaikeampi hallita. Elokuussa 27 vuotta täyttävä Bottas on jo suhteellisen kokenut ajaja, jolla on potentiaalia ajaa hyvällä autolla kärkisijoituksista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.