F1-sarjan kesätauko polkaistiin käyntiin todellisella sekamelskalla, kun Fernando Alonso ilmoitti siirtyvänsä Aston Martinille ensi kaudeksi.

Espanjalaisen siirto aloitti sellaisen lumivyöryn kuljettajamarkkinoilla, että vastaavaa ei ole nähty sitten Michael Schumacherin Benetton-saagan 1990-luvulla. Alpine julkisti huippulupaus Oscar Piastrin ajopaikan viime viikolla, mutta Piastri itse kiistää ajavansa ranskalaistallissa. Piastri on keskustellut jo pidemmän aikaa siirtyvänsä McLarenille.

Tämä on luonnollisesti aiheuttanut harmaita hiuksia Alpinella. Piastri kuuluu tallin kuljettaja-akatemiaan, eikä austraalialaisen käytöstä katsota hyvällä.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer oli suorapuheinen keskustellessaan Piastrin tilanteesta.

– Minä odotin häneltä enemmän lojaalisuutta meitä kohtaan, Szafnauer aloitti PlanetF1-sivuston mukaan.

– Hänen pitäisi solmia sopimus sen tallin kanssa, kuka on auttanut häntä viimeiset vuodet. Hän ajaa meidän autossamme varakuljettajana, me annamme hänelle simulaattoriaikaa, jotta hän oppisi radat ensi kautta varten. Olimme valmiita lainaamaan hänet toiseen talliin, jotta häne saisi kokemusta.

– Olen ollut lajissa mukana vuodesta 1989 lähtien, enkä ole koskaan nähnyt vastaavaa. Odotin enemmän kunnioitusta. Tässä ei ole enää kyse vain Formula ykkösistä, vaan inhimillisyydestä. Näin ei vain voi tehdä.

Tilanne on etenemässä kovaa vauhtia kohti oikeutta. Alpine uskoo omistavansa oikeudet Piastrin ajopaikkaan, mutta austraalialainen halajaa McLarenille. Daniel Ricciardolle on infottu, että talli haluaa purkaa viime kaudella voittaneen aussin sopimuksen.