Puutteet sisäisessä viestinnässä ja vuorovaikutuksessa kuljettajien ja varikon välillä kisatilanteissa ovat olleet Mercedeksen suurin heikkous alkukaudella. Valtteri Bottas luottaa kuitenkin siihen, että ongelmat saadaan ratkaistua.

Ohjelmistovirhe ja puutteellinen viestintä maksoi jo saksalaistallin voiton kauden avauskisassa Melbournessa. Tapauksen jälkeen Mercedes vannoi korjaavansa ongelman heti.

Kommunikaatio osoittautui kuitenkin tallin pahimmaksi kompastuskiveksi myös Bahrainin aavikkokisan voittotaistelussa.

Ferrarin Sebastian Vettel onnistui puolustamaan asemaansa Bottaksen loppukirin alla ja ajoi kauden toiseen voittoonsa.

Myöhemmin Mercedes myönsi, että heiltä jäi käyttämättä ”90 prosentin ikkuna” voittaa kisa. Talli kärsi teknisistä ongelmista tiimiradionsa kanssa.

Bottas kertoi crash.netille olevansa luottavaisin mielin keskusteltuaan asiasta Mercedeksen teknisen osaston kanssa.

– Meillä on ollut muutama palaveri siitä aiheesta. Kaikki on käyty läpi. Se oli vaikea kisa meille, sillä kaikki vaihtoivat strategioita koko ajan. Tiimille on vaikea viestittää, kuinka paljon pitäisi puskea milläkin osuudella. Se oli kisa, jossa meillä oli mahdollisuus oppia jotain tallin välisen palautteen suhteen, Bottas pohdiskeli.

– Tallin sisällä ei ole tunnetta, että meillä olisi ongelma viestinnän kanssa, joten se oli mahdollisuus oppia ja viedä viestintä uudelle tasolle sekä kehittää sitä eteenpäin, suomalaistähti vakuutti.

Lähde: Crash.net