Jo sunnuntaiaamun warm-up lupaili parempaa, kun Mika Kallio ajoi lämmittelyssä viidenneksi. Se aika oli pari kymmenystä nopeampi kuin valkeakoskelaisen noteeraus aika-ajossa, joka kertoi kohentuneista pyörän säädöistä.

Portugalin Estorilissa ajettiin tiukka Moto2-luokan kilpailu, jonka aikana Mika Kallio suoritti onnistuneen nousun tuloslistalla. Aika-ajossa ruutuun 17. jäänyt Kallio kipusi kisassa yhdeksänneksi.

Kallion ero voittoon ajaneeseen Marc Marqueziin oli 21,581 sekuntia, mutta kuudes sija jäi tiukassa ryhmässä vain 0,4 sekunnin päähän.

Startti ja ensimmäiset mutkat sujuivat Kalliolta mainiosti ja hän nousi nopeaan tahtiin kuusi sijaa. Neljännellä kierroksella Marc VDS-tallin suomalaiskuski ajoi porukan nopeimman ajan ja nousi yhdeksänneksi.

– Pyörää saatiin sentään vähän paremmaksi kisapäivälle ja pystyin nousemaan ja pitämään hyvää vauhtia kisan alussa. Kovaa vääntöä oli koko ajan kakkosryhmän kanssa. Yhtään kovempaa en olisi tänään päässyt, Kallio myönsi.

– Kuudes sija olisi ollut kovasti tyydyttävä sijoitus tästä viikonlopusta, mutta siihen en aivan lopussa yltänyt. Pientä ongelmaa oli pyörän kanssa läpi viikonlopun.

– Jossain kohdin rataa olin vahvempi ja jossain heikompi samassa ryhmässä ajaneiden kanssa. Täydellä bensakuormalla ajettavuus oli ookoo, mutta painon keventyessä kaulan tärinä oli jälleen ongelmana kisan lopulla.

– Sama vaiva on ollut murheena alkukauden ajan. Ensi viikolla on ohjelmassa meidän tallin oma testijakso, jossa toivottavasti löydämme ongelmaan ratkaisuja, seitsemäntenä MM-pisteissä oleva Kallio päätti.