Pitkälle täytyy historian kirjoissa mennä ennen kuin voi todeta Mercedeksen edellisen paalupaikan Formula ykkösissä.

Nimittäin Nico Rosbergin kellottamassa Mercedes-paalussa on todellista historian havinaa. Lähes 57 vuotta sitten Mercedeksellä juhlittiin edellisen kerran ykkösruutua, kun Italian GP:ssä vuonna 1955 legendaarinen Juan Manuel Fangio ajoi Mercedeksen ykkösruutuun!

F1-historia tuntee muitakin pitkiä putkia, mutta ei läheskään samoilla lukemilla. Toiseksi pisin väli kahden paalupaikan välillä on Hondalla. Australiassa vuonna 2006 päättyi Hondan lähes 38 vuoden paalupaikkaodotus, kun talli oli saanut edellisen kiinnityksen ykkösruutuun kauden 1968 Italian GP:ssä.

Alfa Romeolla meni osapuilleen 30 vuotta kahden paalupaikan välillä: Italiassa 1951 napatun ykkösruudun jälkeen tiimi saavutti kärkiruudukon vasta USA:ssa 1980.