Mikä muuttunut? 2010-luvun ensimmäisessä ja viimeisessä kilpailussa muutama sama kuljettaja, näin heidän F1-tarinansa etenivät

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan seitsemäs vuosikymmen on nyt taputeltu. 2010 urakka alkoi Bahrainissa, 2019 aikakauden toi päätökseen Abu Dhabin GP.

Näihin molempiin kilpailuihin osallistui neljä samaa kuljettajaa, mutta jokaisen heistä tarina on erilainen.

2010 Lewis Hamilton oli vielä McLarenin mies. Mercedekselle britti siirtyi 2013, ja sen loppu on ollut historiaa. Vuodesta 2014 Hamilton on hallinnut lajia, vieden yhtä vaille kaikki tittelit.

Ennen sitä sarjaa hallitsi kuitenkin Sebastian Vettel Red Bullillaan. Bahrainissa 2010 Vettel oli vasta ottamassa ensimmäisen MM-tittelinsä ensiaskeleita, vuosikymmenen lopussa Abu Dhabissa hän oli menestynyt, mutta kolhuja ottanut Ferrari-kuski.

Kuvasta löytyy myös Nico Hülkenberg, joka ajoi 2010 Bahrainissa uransa ensimmäisen osakilpailun. Tänään edessä oli, ainakin näillä näkymin, viimeinen. Williamsilla debytoineen Hülkenbergin ura ei koskaan noussut odotetunlaiseen liitoon, parhaaksi saavutukseksi jäi avauskaudella napattu paalupaikka Brasiliassa.

Neljäs sama kuljettaja on Robert Kubica, jonka tarina on joukon erikoisin. Renaultilla upeasti ajaneen puolalaisen tien piti olla siloiteltu tähtiin, kun taskussa paljastui myöhemmin olleen Ferari-sopimus kaudeksi 2012.

Kaikki kuitenkin tuhoutui helmikuussa 2011, kun rallionnettomuus katkaisi Kubican F1-uran ja vei lähes miehen hengen. Kubica toipui, mutta F1-ura näytti olevan ohi.

Sitten tuli tämä kausi ja sopimus Williamsin toiseksi kisakuljettajaksi. Kubica oli kuitenkin vain kalpea varjo 2010-vuoden itsestään. Abu Dhabin jälkeen puolalaiskonkarin formulaura näyttäisi olevan lopullisesti paketissa.

Kuvaparissa näkyy myös suomalaisen formulahistorian muutos. Bahrainissa 2010 joukossa poseeraa sinivalkoisista kuljettajista vain Heikki Kovalainen, josta tuli tullut Lotus-tallin (myöhemmin Caterhamin) kuljettaja. Maailma sai tottua elämään ilman F1-kuski Kimi Räikköstä, joka oli saanut tylysti lähtöpassit Ferrarilta.

LUE: Kimi Räikkönen pakkolunastettiin aikoinaan syrjään Ferrarilta – nyt paljastuneet talousluvut antavat selvän perustelun päätökselle

Vuoden 2019 kuvassa Räikkönen kuitenkin seisoo ylväänä, joukon kokeneimpana konkarina. 2012 koettanut paluu takaisin lajiin on ollut onnistunut kaikin puolin, ja Räikkönen jatkaa uraansa jo kolmannelle vuosikymmenelleen.

Rinnalleen hän on saanut Valtteri Bottaksen, tuoreimman suomalaisen F1-perinteen jatkajan. Bottas kantaa tällä hetkellä vastullaan paineita suomalaisesta F1-menestyksestä, ajaahan hän sarjan kärkitallissa Mercedeksellä.

Mitä seuraava vuosikymmen tuokaan tullessaan?


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.