Formula 1 -testeissä on Espanjassa nähty toistaiseksi kovia aikoja, mikä on herättänyt kummastusta. Tämän kauden autojen pitäisi olla hitaampia kuin viime kaudella aerodynamiikkasääntöihin tehtyjen muutosten takia.

F1-autojen aerodynamiikkaa yritettiin pelkistää täksi kaudeksi ohitusten helpottamiseksi. Tämän on arvioitu vaikuttavan negatiivisesti noin puolellatoista sekunnilla kierrosaikoihin.

Eilisen nopein kuljettaja Sebastian Vettel rikkoi kuitenkin Lewis Hamiltonin vuoden takaisen ajan yli sekunnilla. Vettelin aika oli myös kolme kymmenystä nopeampi kuin Daniel Ricciardolle kellotettu nopein kierros Espanjan GP:ssä viime kesänä.

[readmore from=”talvitestit”]

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoi yllättyneensä nopeista ajoista avauspäivänä, koska autot muuttuvat vielä entistä nopeammiksi testien edetessä. Sarjan rengasvalmistajan Pirellin F1-pomon Mario Isolan mukaan syy nopeisiin aikoihin löytyykin radasta, joka on ehtinyt kulua hieman viime vuodesta.

– Jos verrataan viime vuoden talvitestejä, kisaa ja tämän talven testejä, radan pinnassa on tapahtunut isoja muutoksia. Pinta oli uusi viime vuonna, kun talvitestit alkoivat, Isola sanoi Autosportille.

– Asvaltti antaa nyt parempaa pitoa. Myös lämpötilalla on vaikutusta, Isola jatkoi.

Viime vuonna talvitesteissä tuskailtiin erityisen kylmän kelin kanssa. Tuolloin testipäiviä jouduttiin perumaan lumi- ja räntäsateiden takia.