Sauber-kuljettaja Valtteri Bottas kokee Miamin GP -viikonlopussa suuren muutoksen, kun talli ilmoitti yhtäkkiä hänen kisainsinöörinsä vaihtuvan.

Bottas oli työskennellyt Alex Chanin kanssa kauden 2022 alusta saakka, jolloin suomalainen tuli tiimiin, mutta Miamiin tullessa hän sai tietää saavansa uuden työpartnerin.

– Sprinttiviikonloppuna ei ole helppoa työskennellä uuden kaverin kanssa, mutta luonnollisesti yritämme parhaamme. Hän saa paljon tukea, mutta onhan se äkkinäinen muutos, kertoi Bottas torstaina Miamissa.

Suomalainen tuumasi, että taustalla lienee Audin mukaantulo ja sen tuomat tuulet, kun tallissa aletaan laittaa palikoita uuteen järjestykseen.

– Jotkut ihmiset lähtevät ja jotkut tulevat, eikä monet niistä päätöksistä ole luonnollisesti minun päätettävissäni, jatkaa 10-kertainen kisavoittaja.

– En tiedä syitä kaikille muutoksille, mutta tämä vain kertoo siitä, että niitä on tulossa ja tulee koko ajan, joten se siitä, kertoi Bottas.

Bottas on vielä ilman jatkosopimusta ensi kaudelle ja suomalainen on kertonut neuvottelevansa useiden tiimien kanssa ajopaikasta. Bottaksen vaihtoehtoihin lukeutuvat muun muassa Mercedes, Williams, Haas sekä hänen nykyinen tiiminsä Sauber, joka on pikku hiljaa muuttumassa Audin tehdastiimiksi.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Miamissa ja ohjelmassa on perjantaina yksi tunnin mittainen harjoitussessio, jonka jälkeen hypätäänkin jo ratkomaan sprinttikilpailun lähtöruutuja. Koko viikonlopun aikataulun näet tästä.

LUE LISÄÄ