Valtteri Bottakselle on langetettu kolmen lähtöruudun rangaistus illan sprinttiin.

Bottas todettiin syylliseksi vaarallisesta estelystä perjantain sprintti aika-ajossa. Suomalainen ei saanut tietoa takaa kiitävästä McLarenin Oscar Piastrista, vaan käänsi suoraan austraalialaiskuskin kylkeen. Vahingoilta vältyttiin, mutta rangaistus oli lukkoon lyöty.

Sauberin sekä erityisesti Bottaksen ympärillä on ollut jännitettä viime päivinä. Talli julkisti saksalaiskuski Nico Hülkenbergin sopimuksen viikolla. Tämän lisäksi Bottaksen pitkäaikainen kisainsinööri vaihdettiin sivuun ilman, että asiasta kerrottiin Bottakselle etukäteen.

Rangaistuksen myötä suomalainen putoaa koko sprinttilähdön viimeiseen ruutuun. Sauberin vauhti ei riittänyt aika-ajon ensimmäisestä osiosta jatkoon, jättäen Bottaksen vasta ruutuun 18.

Sprinttikilpailu ajetaan kello 19:00 Suomen aikaa.

LUE MYÖS: