Viihdyttävä ja tapahtumarikas Miamin F1-osakilpailu ajettiin myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Voittoa juhlii ensimmäistä kertaa urallaan McLaren-kuljettaja Lando Norris.

Miamin GP oli pieniä yllätyksiä täynnä ja pääkilpailussakin nähtiin erittäin väkevää kilvanajoa koko pakan mitalla sijoituksista. Kilpailun ensimmäinen puolikas vaikutti kuitenkin jälleen siltä, että Red Bull -tähti Max Verstappen kaasuttelee paalulta voittoon, mutta toisin kävi.

Kortit jaettiin uudestaan kierroksen 28 jälkeen, kun Kevin Magnussenin ja Logan Sargeantin kolari toi turva-auton radalle. Tästä hyötyi kuudenneksi startissa pudonnut Norris, joka ei ollut kuumimmasta kärjestä vielä varikkokäyntiään tehnyt, vaan sai tässä kohtaa pitää ilmaiseksi kärkipaikkansa oman stoppinsa jälkeen.

Norris piti paikkansa turva-auton poistuttua radalta, eikä Verstappen yllättäen pystynyt vauhdillisesti vastaamaan brittikuljettajan vauhtiin kovemmalla rengasseoksella. Taaempana jatkui kova taisto muista kärkisijoista, eikä osumilta vältytty, kun Carlos Sainz otti yhteen Oscar Piastrin kanssa. Piastrin McLarenista hajosi etusiipi ja aussikuskin kilpailu meni pilalle.

Sainzille langetettiin myöhemmin kilpailun jälkeen viiden sekunnin aikarangaistus tilanteesta ja espanjalainen putosi neljänneltä sijalta viidenneksi.

Red Bull ei yllättäen ollutkaan nopein kisa-auto Miamissa. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Viimeisen paikan palkintokorokkeella nappasi toisesta lähtöruudusta startannut Charles Leclerc. Lopulta Sergio Perez oli neljäs ja Sainz viides.

Suomalaisittain ei Miamista jäänyt tuliaisia, kun Sauberin Valtteri Bottaksen kilpailu oli todella vaisu. Bottas lähti kilpailuun aggressiivisella taktiikalla käyttäen pehmeintä rengasseosta, mutta suomalainen putosikin kolme sijaa avauskierroksella, eikä vauhti riittänyt nousuun. Lopulta Bottas oli maalissa vasta 16:s. Miamin F1-kisan alustavat tulokset alla.

Miamin GP:n lopputulokset

 1. Lando Norris, McLaren
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Charles Leclerc, Ferrari
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Carlos Sainz
 6. Lewis Hamilton, Mercedes
 7. Yuki Tsunoda, RB
 8. George Russell, Mercedes
 9. Fernando Alonso, Aston Martin
 10. Esteban Ocon, Alpine
 11. Nico Hülkenberg, Haas
 12. Pierre Gasly, Alpine
 13. Oscar Piastri, McLaren
 14. Zhou Guanyu, Sauber
 15. Daniel Ricciardo, RB
 16. Valtteri Bottas, Sauber
 17. Lance Stroll, Aston Martin
 18. Alex Albon, Williams
 19. Kevin Magnussen, Haas

Keskeyttäneet: Logan Sargeant

LUE LISÄÄ