Miamin osakilpailun sprintti aika-ajoon saatiin päätökseen lauantaiyönä. Kärkipaikalta sprinttikilpailuun lähtee kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen.

Hollantilainen ei ollut uskoa paalupaikkaansa ajon jälkeen. Verstappen oli kaukana parhaastaan, tehden virheen myös ratkaisevalla kierroksella. Silti kärkiaika oli selkeä Charles Leclercin edessä.

– LOL. Mitä ihmettä muille tapahtui? Kierrokseni oli ihan kauhea, Verstappen naureskeli kisainsinöörilleen kuullessaan paalupaikasta.

Kärkikolmikon kruunasi Verstappenin tallikaveri Sergio Perez. Päivän sensaatio oli neljänneksi ajanut Daniel Ricciardo. Aussikuskin kausi on lähtenyt nousuun heikon alkukauden jälkeen.

Shokkihoitoa tarjosi myös Mercedes-kuskien karsiutuminen viimeisestä osiosta. Lewis Hamilton kirosi hopeanuoltaan jälleen, jääden sijalle 12. Tallikaveri George Russell ei pärjännyt paljon paremmin, jääden kärkikymmenikön ulkopuolelle sijalle 11.

Valtteri Bottaksen viikonloppu alkoi katastrofaalisesti. Suomalaiskuski jäi ensimmäiseen osioon sijalle 17, mutta ei siinä kaikki. Sauber vaihtoi 34-vuotiaan kisainsinöörin tähän viikonloppuun konsultoimatta Bottasta. Tämä kostautui jo ensimmäisenä päivänä.

Suomalainen ei saanut tietoa kovaa vauhtia kiitävästä McLarenin Oscar Piastrista. Bottas ei nähnyt aussikuskia, vaan käänsi suoraan nuorukaista päin. Autot eivät kärsineet vahinkoa, mutta rangaistus tilanteesta on todennäköisesti suomalaiselle luvassa. Bottas valitti välittömästi, ettei hän saanut tietoa Piastrin tulosta.

LUE MYÖS: