Miamin GP:n vapaat harjoitukset ajettiin perjantaina alkuillasta Suomen aikaa ja session nopeinta vauhtia lasketteli Red Bull -tähti Max Verstappen.

Kyseessä oli tärkeä harjoitus tiimeille, sillä harjoittelut on harjoiteltu tämän viikonlopun osalta sprinttiformaatista johtuen. Niinpä Ferrarin Charles Leclerc toteutti juuri sen mitä ei tilattu, kun monacolainen pyörähti heti session alkajaisiksi Miamin GP-radan takasuoran kiihdytyksessä.

Leclercin kilpuri jäi sen verran ahtaaseen paikkaan poikittain, ettei hän saanut autoaan venkslattua takaisin menosuuntaan, joten sessio jouduttiin keskeyttämään hetkeksi punaisilla lipuilla. Parin minuutin yrittämisen jälkeen laitteet oli sammutettava Ferrarin ylikuumentuessa.

Miamin GP -rata kävi Charles Leclercille liian ahtaaksi. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Session jatkuttua kaikki painelivat luonnollisesti kiertämään rataa ahkerasti ja hiomaan iskukykyä illan sprinttiaika-ajoon sekä lauantain sprinttikilpailuun. Rata osoittautui todella liukkaaksi ja kuljettajilta nähtiin runsaasti tilanteita ja etenkin takasuoran tiukka jarrutus meni monilla pitkäksi.

Suurempaa dramatiikkaa ei harjoitukset tarjonneet ja rata parani runsaasti session loppua kohden. Lopulta MM-kärki Verstappen otti oman paikkansa listan kärjestä, vaikka tiimiradiossa riittikin mussutettavaa pitkin harjoitusta. Toiseksi ehti Mercedeksen George Russell, joka jäi vain noin kymmenyksen hollantilaisesta. Kolmen kärjen täytti Ferrarin Carlos Sainz ja erot kärjessä olivat pieniä.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kiersi Sauberillaan Miamin radan 21 kertaa ja oli tuloslistan 17:s. Eroa kärkeen kertyi noin sekunnin verran.

Sprinttiaika-ajot käynnistyvät myöhemmin perjantaina kello 23:30 Suomen aikaa. Harjoitusten tuloslista alempana.

LUE MYÖS: Imolan kirottu F1-viikonloppu jäi kalvamaan turva-auton kuljettajaa vuosikausiksi – ”Olimme viimeiset, jotka katsoivat Ayrtonia silmiin”

Miamin GP:n vapaat harjoitukset

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Oscar Piastri, McLaren +0,105
 3. Carlos Sainz, Ferrari +0,116
 4. George Russell, Mercedes +0,189
 5. Lance Stroll, Aston Martin +0,222
 6. Sergio Perez, Red Bull +0,273
 7. Lewis Hamilton, Mercedes +0,417
 8. Yuki Tsunoda, RB +0,461
 9. Esteban Ocon, Alpine +0,568
 10. Pierre Gasly, Alpine +0,580
 11. Daniel Ricciardo, RB
 12. Kevin Magnussen, Haas
 13. Nico Hülkenberg, Haas
 14. Alex Albon, Williams
 15. Zhou Guanyu, Sauber
 16. Lando Norris, McLaren
 17. Valtteri Bottas, Sauber
 18. Logan Sargeant, Williams
 19. Fernando Alonso, Aston Martin
 20. Charles Leclerc, Ferrari

LUE LISÄÄ