Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa on vaakalaudalla.

Yli vuosikymmenen kuninkuusluokassa ajanut suomalaiskuski on vailla sopimusta kaudelle 2025. Viimeiset kolme vuotta Sauberin tallissa näyttävät tulevan päätökseen.

Bottas ei ole saanut jatkosopimustarjousta sveitsiläisvalmistajalta. Talli muuttuu Audiksi kaudeksi 2026, eikä legendaarinen autovalmistaja ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan vaikuttaa tallin tulevaisuuteen jo nyt. Lähtölaukaus saatiin viime viikolla, kun Sauber varmisti saksalaiskuski Nico Hülkenbergin saapuvan talliin ensi kaudelle.

F1-toimittaja Will Buxton raportoi perjantaina välien kiristyneen Bottaksen sekä Sauberin välillä. Hülkenbergin kiinnityksen lisäksi Bottaksen pitkäaikainen kisainsinööri Alex Chain siirrettiin sivuun ilman suomalaisen mielipidettä.

Kaiken lisäksi Sky Sports raportoi Sauberin tarjonneen viimeistä vapaata ajopaikkaa Ferrarilta lähtevälle Carlos Sainzille. Espanjalaiskuski on ollut Audin tähtäimessä jo pitkään, ja nyt raporttien mukaan Sainz on saanut monivuotisen rahakkaan sopimustarjouksen. Tarjous ei ole ainoa Sainzille. Myös Mercedes sekä Red Bull on kokeneen kuskin perässä.

Bottas sai uuden kisäinsinöörinsä toheloinnin jälkeen kolmen lähtöruudun rangaistuksen illan sprinttiin.

LUE LISÄÄ: