F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli on ohjeistanut kaikkia formulatalleja nostamaan takarenkaiden ilmanpaineita.

Italialaisvalmistaja antoi sunnuntaina alkuillasta poikkeuksellisen määräyksen koko Austinin varikolle nostaa aika-ajoissa käytettyä 20 psin renkaiden painetta jopa 21,5 psihin.

Yllättävä ratkaisu vaikuttaa tallien rengastaktiikoihin ja vähentää harjoituksissa ja aika-ajoissa kerätyn datan hyödyllisyyttä illan kilpailussa.

Pirelli päätyi muutokseen Austinin sääolosuhteiden vuoksi. Sateinen sunnuntaipäivä kääntyi päivän edetessä odotettua lämpimämmäksi, mikä vaikuttaa luonnollisesti myös radan lämpötilaan.

Yleensä rengaspaineet ja sivukallistumat määritellään perjantaina ennen aika-ajoja, sillä lauantain jälkeen teknisiä asetuksia ei saa enää parc ferme -säännön johdosta muuttaa.

– Meidän on vahvistettava tuotteemme kestävyys ja luotettavuus ja tämä järjestelmä on olemassa juuri sitä varten, Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola valotti Motorsportille.

Tällä kertaa Pirelli joutui turvautumaan vielä viime hetken ratkaisuun muuttuneen kelin vuoksi. Kun mitään muuta ei ollut enää tehtävissä, päätti rengasvalmistaja muuttaa rengaspaineita.

– Kun perjantai on märkä, keräämme dataa kolmansista harjoituksista ja aika-ajoista. Takarenkaissa huomattiin enemmän kovuutta simulaatioihin verrattuna, joten painetta oli lisättävä. Kyseessä ei ole kovin suuri muutos, mutta herkkä sellainen, Isola avasi.

– Jos näin sattuu lauantaina, emme muuta sivukallistumaa vaan käymme vain paineet läpi. Tämä ei ole suuri muutos auton tasapainon kannalta, rengaspomo vakuutti.

Lähde: Motorsport