Lotuksen tekniikkapomo James Allison lupaa Kimi Räikkösen Koreassa käyttämän uuden pakoputkijärjestelmän myös Romain Grosjeanin autoon Intiassa ensi viikolla. Järjestelmän kehitys tulee tallin toiveissa tuomaan lisää suorituskykyä myös seuraavaan kisaan.

– [Korea] oli hyvä debyytti Coanda-järjestelmälle ja näemme sen sekä Kimin että Romainin käyttämänä Intiassa, Allison kertoo tallin kotisivulla.

– Me olimme suhteellisen tyytyväisiä siihen, kuinka se suoriutui ensimmäisellä käytöllä. Me tiesimme, että ensimmäinen sovelluksemme tulisi olemaan hieman nälkäinen moottoriteholle, mutta toivoimme potkua downforceen – ja olimme iloisia huomatessamme sen radalla.

Lotuksen aiemmissa vaiheissa kautta käyttämä tietyssä mielessä ”perinteinen” ylemmäs puhaltava pakoputkien ulostulo ei tarjonnut vastaavanlaista auton perän aerodynaamista etua keski- ja matalanopeuksilla, mutta toisaalta siitä ei myöskään aiheuttunut haittoja suoranopeuksilla.

Tekniikkapomo sanoo, että uuden järjestelmän heikkoudet tulevat jatkossa vähenemään.

– Meidän alkuperäinen [Coanda-] mallimme oli jo askel eteenpäin verrattuna aiempaan järjestelmään, mutta me odotamme enemmän tästä paketista muokatessamme pakoputkistoa siten, että saamme palautettua suuren osan menetetystä tehosta.