Williamsin kolmoskuljettaja Valtteri Bottas on päässyt jo ajamaan mestaruusautoa. Kyseessä oli tosin melko vanha sellainen: Williams FW14B, jolla Nigel Mansell vei muilta McLarenin Ayrton Sennaa myöten luulot pois kaudella 1992. Auto tunnetaan yhtenä ylivoimaisimmista GP-ajon historiassa.

Syystä tai toisesta talli kaivoi auton esiin Groven uumenista ja toi sen lentokentällä testattavaksi – siinä tilassa, jossa se oli 20 vuotta sitten. Ainoana muutoksena oli se, että autoon ei ole präntätty sen enempää Mansellin kuin Riccardo Patresenkaan, vaan Bottasin nimi.

Auton mukana suoratestiin tuotiin jopa PC-tietokoneita kyseiseltä kaudelta sekä niissä käytettyä softaa. Toimittaja Peter Windsor oli paikalla taltioimassa tapahtumaa videolle.

– Hienoa nähdä alkuperäiset mekaanikot valmistelemassa tätä autoa, Windsor kommentoi.

– Ja Bottas taas on hämmästyttävän viileä ja tyyni; heti valmis ymmärtämään kaikki pienet vivut ja yksityiskohdat. Ja Bottasin kypärä näyttää aika hyvältä värienkin osalta.

Ajonsa jälkeen Williams-kuski itse kertoi, että ajaminen luonnistui helposti.

– Se oli totisesti jotain erilaista. Moottorin ääni on vähän raaempi kuin nykyisin ja siitä syntyy enemmän värinää. Odottelen tässä nyt vaan, että pääsisin ajamaan tällä autolla muutaman mutkan – sen pitäisi olla hauskaa, Bottas kertoo.

– Ohjaamo on vähän ahdas, mutta ei se ongelma ole. Sama juttu polkimien kanssa; vähemmän tilaa kuin nykyisin ja yksi poljin enemmän. Mutta kytkintä oli oikeastaan aika helppo käyttää.

Katso video (osa 2) alta: