Heikki Kovalainen oli Peter Windsorin haastateltavana uusimmassa Flying Lap -verkkolähetyksessä. Siirtohuhujen keskellä oleva suomussalmelainen pääsi kertomaan miltä formula ykköset maistuvat Caterhamilla.

– Tällä hetkellä ja viimeiset pari vuotta oloni on ollut erittäin hyvä paddockilla ja kaikki toimii paddockilla niin kuin pitääkin. Tunnen hallitsevani tilannetta. Lienee totuudenmukaista sanoa, että urani alussa asiat eivät sujuneet niin hyvin kuin muut ihmiset odottivat ja erityisesti itse odotin. Ensimmäiset kaksi-kolme vuotta olivat vaikeita minulle.

Windsorin huomauttaessa, että Caterham-kuskin kisa- ja eritoten aika-ajovauhti vaikuttaa tallin sisäisten taistojen perusteella ”poikkeuksellisen” vahvalta, 30-vuotias ei kierrellyt.

– Joo, olen samaa mieltä. Ensimmäinen kaveri, johon itseään vertaa on aina tallitoveri. Muutokset, joita olen tehnyt tapaan, jolla valmistaudun kisaviikonloppuun ja kuinka työskentelen tallin kanssa, ovat johtaneet vahvoihin suorituksiin. Oloni on nyt luottavainen, että pystyn missä tahansa ympäristössä suhteellisesti parempiin suorituksiin kuin ennen.

– Sellainen mielentila täytyy olla joka viikonloppu; haluat lyödä tallikaverisi, haluat lyödä niin monta autoa kuin suinkin mahdollista ja antaa satakymmenprosenttisen panoksen. Nyt minulla on sellainen olo, että olen pystynyt siihen jatkuvasti.