Vaikka Fernando Alonsolle Bahrainin osakilpailu oli vaikean puoleinen – jos nyt seitsemättä sijaa tämän vuoden Ferrarilla voi sellaiseksi kutsua – Espanjan mediassa Alonson 2000-luvun kilpakumppani Kimi Räikkönen saa vuolaita kehuja sunnuntain esityksestään.

– Kimi ei ole enää hypoteesi, vaan vaarallinen yhtälö, maan suurimpiin kuuluva sanomalehti El Mundo kirjoittaa.

– Hänen suhteensa Lotukseen on täydellinen ja Romain Grosjean – hänen matkakumppaninsa maailmalla – pitää hänen eksentrisyyksistään. Kukaan muu ei kutsuisi median edustajia jäätelölle Malesian (kauden 2009) pettymyksen jälkeen, sanomalehti viittaa Lotuksen toimittajille jakamiin puikkoihin tämän kauden toisessa kilpailussa.

– Sellainen on Kimi, ”kaikkein loistavin kuudesta maailmanmestarista radalla”, kuten Pedro de la Rosa hänet määritteli – näkemys, jonka jakaa suuri osa varikkomuuria.

El Mundo vaikuttaa nostavan Jäämiehen mukaan mestariehdokkaisiin.

– Räikkönen nosti katseensa kohti aavikkoa Sakhirin podiumilla. Ehkä se oli se hetki, jolloin hän käsitti saavutuksensa, sanomalehti kirjoittaa poeettisesti.

– Hänen lupansa unelmoida on aivan yhtä oikeutettu kuin viiden muun mestarin. Maailma on yhtä avoin kuin sinä maagisena iltana vuonna 2007 kun hän osoitti nerokkuutensa Interlagosissa.