Alpine-tallin avausviikonloppu oli katastrofi.

Talli oli koko sarjan hitain auto yhdellä kierroksella kuin myös kisamitassa. Talli osasi odottaa vaikeaa alkua talvitestien perusteella, mutta Haasin sekä Sauberin taakse jääminen laukaisi hälytyksen tallin sisällä.

Lisää lunta tupaan tuo kahden tärkeän kehtiyshenkilön yllättävä eroaminen. Alpinen tekninen johtaja Matt Harman sekä aerodynaamisen kehityksen johtaja Dirk de Beer ovat molemmat jättäneet eroilmoituksensa lauantaina.

Kaksikko ei jätä paikkaansa välittömästi, mutta tietoa siitä kauan työt jatkuvat ei ole tiedossa. Alpine sekä Renault ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa.

Alpine oli viime kaudella MM-pisteissä kuudes. Tämä kausi alkoi heikommin. Esteban Ocon sekä Pierre Gasly lähtivät kilpailuun viimeisestä rivistä. Itse osakilpailussa kaksikko löytyi sijalta 17 ja 18.

LUE MYÖS: