F1-kausi 2022 on tullut päätökseen Abu Dhabissa. Kilpailun voittaja on peräti 15 voittoa tämän kauden aikana ottanut Max Verstappen. Mies voitti mestaruutensa lopulta huimalla erolla.

Ferrarin Charles Leclerc varmisti samalla MM-hopeaa. Monacolainen ajoi kilpailun läpi yhden pysähdyken taktiikalla ja onnistui pitämään Sergio Perezin takanaan jännittävien loppuhetkien jälkeen. Ferrari varmisti myös valmistajien mestaruuden toisen sijoituksen.

Ferrarin Carlos Sainz oli neljäs. Mercedeksen George Russell ajoi ruutulipulle viidentenä sen jälkeen, kun Lewis Hamiltonin vaihdelaatikko sanoi sopimuksensa irti kaksi kierrosta ennen maalia.

Valtteri Bottaksen kilpailu oli surkea. Suomalainen ajoi maaliin sijalla 15, mutta onni onnettomuudessa on se, että Aston Martin ei saanut kuudetta pistettä kilpailun loppuhetkillä. Bottaksen viides sija Imolassa on korkein kummastakaan tallista tällä kaudella, joten kuudes sija pysyy Alfa Romeon nimissä.

Sebastian Vettelin uran viimeinen kilpailu päättyi pistesijaan. Saksalainen nappasi yhden pisteen Abu Dhabissa. Fernando Alonson Alpine-aikakausi päättyi keskeytykseen. Sarjasta poistuva Daniel Ricciardo ajoi niin ikään pisteille, hän oli yhdeksäs.