Monacon GP polkaistiin käyntiin perjantaina ensimmäisten harjoitusten merkeissä. Uuden aikakauden kilpurit eivät kuitenkaan tehneet sessiosta helppoja F1-kuskeille.

Session neljän parhaan kuskin paikat nappasivat odotetusti Ferrarit sekä Red Bullit. Charles Leclerc sekä Sergio Perez sijoilla 1. ja 2. Carlos Sainz sekä Max Verstappen täydensivät kärkinelikon.

Iltapäivän tarinaksi muodostui kuitenkin jatkuvat ongelmat autojen hallitsemisessa. Viime viikonloppuna paremmin kärkikahinoihin päässyt Mercedes näytti valahtavan takaisin nokkimisjärjestyksessä alaspäin, kun tallin verivihollinen, auton pomppiminen teki paluun karulla tavalla.

Sijalle 10 sijoittunut Lewis Hamilton antoi tylyä palautetta tallinsa suuntaan session aikana.

– Tämä pomppiminen on ihan älytöntä. Tulen j*malauta hulluksi, britti kommentoi tiimiradioon.

Myös muiden kuskien ajossa nähtiin paljon ”porpoising”-efektiä. Kolareita Monacon armottomalla radalla ei nähty, mutta erityisesti ykkösmutkaan usea kuski ajoi renkaat sauhuten pitkäksi. Autojen hallinta tuntui ongelmalta jokaiselle tallille. Ensimmäisen tunnin aikan todistettiin usea ”läheltä piti” -tilanne.

Myös Mick Schumacher oli ongelmissa. Saksalaiskuljettajan vaihdelaatikko petti suoraan varikkosuoran edessä, joka pakotti punaiset liput radalle. Schumacher ei palannut radalle tilanteen jälkeen.

Valtteri Bottaksen perjantai alkoi valitettavan tutulla tavalla. Teknisten murheiden vuoksi suomalainen ei päässyt radalle kertaakaan. Tallipomo Frederic Vasseurin mukaan vaihdelaatikko sekä voimanlähde on pitänyt irrottaa autosta kokonaan.