Viime kaudella ensimmäisen F1-voittonsa napannut Esteban Ocon muistelee uransa vaikeinta hetkeä. Ranskalainen menetti ajopaikkansa Force Indialla kauden 2018 päätteeksi. Konkurssiin joutunut talli ostettiin lopulta Lawrence Strollin toimesta.

Kanadalainen päätti kuitenkin palkata oman poikansa Lancen Oconin paikalle. Silloinen Mercedeksen juniorikuski jäi siis ilman tallia kaudelle 2019.

Ocon myöntää kyseisen kauden olleen uransa vaikein. Vaikka nuori ranskalainen palasikin kuninkuusluokkaan Renault’lle, niin jätti vähäinen ajovastuu jäljen Oconiin.

Nuorukainen toimi Mercedeksen varakuljettajana 2019. Talli kaatoi Oconin niskaan kuitenkin kylmää vettä heti avauskilpailussa. Oconille ilmoitettiin hänen vastuunsa pienentyneen budjettisyistä. Hän ei pääsisi auton rattiin puoleen vuoteen.

– Kun saavuin Australiaan, niin talli ilmoitti minulle heti, etten pääsisi testaamaan kuuteen kuukauteen. Näin he olivat sen suunnitelleet budjettisyistä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan testipäiviä oli enemmän, Ocon kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Muistan lähteneeni radalta, istuneeni vuokra-autooni parkkipaikalla ja purskahdin vain itkuun. Se vuosi oli minulle todella vaikea henkisesti.

Nyt Ocon on ajanut kuninkuusluokassa kolme kautta peräkkäin. Ranskalainen solmi viime kaudella jatkosopimuksen Alpinen kanssa.