Ferrari-kuljettaja Carlos Sainzin viikonloppu vaikeutui perjantain aika-ajojen ulosajon myötä.

Espanjalainen menetti ajokkinsa hallinnan Imolan radan viimeisessä mutkassa aika-ajojen toisen osion alkuhetkillä. Kisainsinööri oli hetkeä aiemmin hoputtanut häntä iskemään nopeasti hyvän ajan tauluun, sillä sääennuste lupasi sadetta.

Sainz paljasti aika-ajon jälkeen, ettei hänellä ole harmainta aavistusta siitä, miksi hän yhtäkkiä menetti autonsa hallinnan. Kuluvalla viikolla kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Ferrari-kuljettaja ei kertomansa mukaan edes yrittänyt täysillä vielä tuossa kohtaa.

– Tavoite oli vain tehdä pankkikierros tulevan sateen takia ja tiesin olevani ensimmäisenä tai toisena. En puristanut ollenkaan kovaa ja auto yllättikin minut täysin siinä mutkassa, selvitti Sainz F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

– Ehkä oli juuri alkanut satamaan, ehkä renkaat olivat liian kuumat kahden aikakierroksen takia. En tiedä, mutta minun täytyy saada se selville, koska se ei ollut suoranaisesti ajovirhe, jatkaa espanjalainen.

Sainzin onni lienee kuitenkin sprinttiformaatti, sillä lauantaina on vielä mahdollisuus parantaa lähtöpaikkaa sunnuntain pääkilpailuun. Sprintissäkin on vielä pisteitä tarjolla ja viikonloppu on kaikkea muuta kuin ohitse.

Alla vielä Carlos Sainzin ulosajo aika-ajojen toisessa osiossa.