Formulatalli Van Amersfoort Racing on ajautunut koviin talousvaikeuksiin koronaviruspandemian takia. Talouskurimus on niin paha, että konkurssi uhkaa jo lähikuukausien aikana.

Van Amersfoort Racingin riveissä on ajanut koviakin F1-nimiä. Muun muassa Max Verstappen ja Charles Leclerc ajoivat tallissa Formula 3 -sarjassa.

– Suurin eromme F1-talleihin on se, että meille kuljettajat maksavat ajamisesta. Emme voi velvoittaa kuljettajia sopimuksien mukaisesti, koska he eivät voi ajaa, tallipomo Frits van Amersfoort sanoi RTL GP:n haastattelussa GP Blog -sivuston mukaan.

– Olemme saaneet etukäteen useita maksuja. Meillä on kuitenkin 35 vakituista työntekijää, joille meidän on maksettava palkkaa. Homma toimii vielä, mutta kysymys on, että miten pitkään. Siihen pisteeseen ei pitäisi mennä kuutta kuukautta.

Vuonna 1975 perustetun Van Amersfoortin riveistä on lisäksi ponnistanut muun muassa Max Verstappenin isä Jos Verstappen, Michael Schumacherin poika Mick Schumacher sekä viime kaudella F2-kilpailussa traagisesti menehtynyt Anthoine Hubert.