Mika Häkkinen juhlii syntymäpäiviään! SuomiF1 kunnioittaa F1-legendaa, joka nosti formulat Suomen suosituimmaksi urheilulajiksi

© Kuva: Getty Images

F1-legenda Mika Häkkinen täyttää 51 vuotta. SuomiF1 onnittelee formulalegendaa.

Sivustomme kokoaa tähän erikoisartikkeliin maukkaimmat erikoisartikkelimme Häkkisen uraan liittyen.

Lisäksi Paalupaikka-podcastimme uusimmassa jaksossa käydään lävitse Häkkisen ura sekä miehen merkitys sille, miksi F1 nousi hetkeksi aikaa kaksi miljoonaa suomalaista televisiovastaanottimien ääreen kerääväksi urheilutuotteeksi. Nykynuorisolle voi olla uskomaton ajatus, että F1 pyyhki esimerkiksi jääkiekolla lattiaa.

Kuuntele jakso Spotifystä alta tai tästä. Paalupaikka-podcast kuunneltavissa myös SoundCloudissa.

Juttu jatkuu upotteen jälkeen.

Häkkisen nousu F1-maailman huipulle rakentui draaman kaaren suhteen juuri oikeaoppisesti. Ryysyistä rikkauksiin -tarinassa riitti takaiskuja ja taisteluita, joka kuolemaa vastaan, mutta lopulta suomalainen nousi suureksi voittajaksi ja legendaksi.

Päivä, jolloin suomalaiset rakastuivat formula ykkösiin – JJ Lehto ja Mika Häkkinen saivat kansakuntamme hullaantumaan lajista

Häkkinen muistetaan McLarenin miehenä, mutta todellisuudessa suomalainen oli hetken aikaa kaudeksi 1993 Williamsin mies. Millainen hänen uransa olisikaan ollut, jos hän olisi noussut sarjan kärkitalliin jo tuolloin?

Mika Häkkinen joutui keskelle hämmentävää valtataistelua – inhimillinen erehdys oli tuhota suomalaisen F1-uran, mutta se osoittautui lopulta onnenpotkuksi

Häkkisen onnettomuus Australian Adelaidessa 1995 pysäytti koko Suomen. Häkkinen taisteli itsensä kuoleman porteilta takaisin paitsi F1-kuljettajaksi, myös maailmanmestariksi.

Mika Häkkinen julkaisi pysäyttävän kuvan hengenvaarallisesta ulosajostaan – yksi ratkaisu olisi voinut säästää loukkaantumiselta

Häkkisen pitkä odotus päättyi kauden 1997 päätöskilpailussa, kun suomalainen nousi vihdoinkin palkintopallin keskimmäiselle korokkeelle. Sen jälkeen voitoista ei ollutkaan pulaa, ja niitä kelpasikin listata.

TOP5: Mika Häkkisen uran upeimmat voitot 

Vaikka aina ei mennytkään ihan putkeen.

”Mikalla oli huono kuulo onnettomuuden seurauksena” – Häkkisen tallikaveri muisteli erikoista sekoilua – palasi myös suomalaisen ”velan takaisinmaksuun”

Häkkinen on monien asiantuntijoiden kirjoissa yksi lajin parhaimmista kuljettajista. F1 Racingin entinen päätoimittaja Matt Bishop ylisti suomalaista ystäväänsä SuomiF1-sivulle antamassaan haastattelussa.

Mika Häkkiselle hurja tunnustus SuomiF1:n haastattelussa: ”Nopein kaikista näkemistäni kuljettajista”

Häkkisen manttelinperijäksi nousi Kimi Räikkönen, joka jatkoi suomalaista osaamista McLarenilla. Kaksikko on eittämättä suomalaisen F1-taipaleen kirkkainta kastia, mutta kumpi on kovempi?

Kimi Räikkönen vastaan Mika Häkkinen – kumpi on parempi? SuomiF1 analysoi sinivalkoiset F1-legendat

Se ainakin on varmaa, että Häkkinen on McLaren-legenda!

SuomiF1 valitsi F1-tallien ”dream teamit” – katso listaus joka tiimin parhaasta kuskikaksikosta

Häkkisen menestyksen ja kansainvälisen suosion perusteella onkin aiheellista esittää kysymys, onko hän kaikkien aikojen suomalainen?

Kommentti: Onko syntymäpäiväsankari Mika Häkkinen kaikkien aikojen suomalainen – ei vain F1-kuskina, vaan myös henkilönä?

Hyvää syntymäpäivää Mika Pauli Häkkinen!

Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale