Tämä päivämäärä, 28. huhtikuuta, on erittäin merkittävä suomalaisessa F1-historiankirjoituksessa. Vaikka silloin ei juhlitukaan suomalaista voittajaa, kylvettiin kansakuntaamme innostuksen siemen sekä ajatus menestyksestä.

Huhtikuun lopussa ajettu kauden 1991 San Marinon GP tarjosi tutut nimet kärkisijoille, kun Ayrton Senna ja Gerhard Berger nappasivat McLaren-Hondalle kaksoisvoiton. Kolmannelle sijalle itsensä ajoi kuitenkin Dallaran suomalaiskuski JJ Lehto. Hänen vanavedessään viidenneksi ajoi Mika Häkkinen Lotuksellaan.

Suomalaisten kiinnostus F1-sarjaan oli kasvanut jatkuvasti, ja Keke Rosbergin manttelinperijää odotettiin kuumeisesti. Tuo sunnuntainen iltapäivä Imolassa sai kansakuntamme rakastumaan lajiin palavasti. Jokainen 1990-luvulla elänyt tietää, miten tärkeässä osassa F1 oli suomalaisessa kesäsunnuntaissa.

Fiilistelimme kauden 1991 San Marinon osakilpailua jo vuosi sitten. Koska kisasta muodostui erinomainen myös ilman sinivalkolaseja, kelpasi siitä rustata kattavan kisaraportin. Sitä pääset fiilistelemään täältä.

LUE LISÄÄ F1-HISTORIAA TÄÄLTÄ!

Tarjolla on muun muassa tällaisia herkkupaloja:

TOP5: Kaikkien aikojen GP:t – nämä kilpailut ovat klassikoita syystä, ja jokaisen F1-fanin tulisi tietää ne

TOP5: F1-mahtitallien romahdukset – komea historia ei takaa ikuista elossapysymistä, nämäkin jättiläiset kaatuivat

F1 1000: SuomiF1 listasi F1-historian kymmenen merkittävintä henkilöä – ykköseksi vain yksi vaihtoehto

Mika Häkkinen joutui keskelle hämmentävää valtataistelua – inhimillinen erehdys oli tuhota suomalaisen F1-uran, mutta se osoittautui lopulta onnenpotkuksi

Päivä, joka on hyvin merkittävä suomalaiselle F1-historialle – Keke Rosberg ajoi Suomen maailmankartalle

Kimi Räikkönen vastaan Mika Häkkinen – kumpi on parempi? SuomiF1 analysoi sinivalkoiset F1-legendat