Meksikon GP

Formula 1 – Meksikon GP.

Yhdysvalloista Formula 1 siirtyy Meksikoon. F1-kauden 2021 Meksikon GP on luvassa 29.-31.10. Autodromo Hermanos Rodriquezin radalla.

Tältä sivulta löydät tuoreimmat kisauutiset, tulokset harjoituksista, aika-ajoista ja itse kilpailusta sekä tietoa ja havainnekuvan radasta.

Näytä sisällysluettelo

Meksikon GP:n tulokset 2021

Kilpailu

Aika-ajot

3. harjoitukset

2. harjoitukset

1. harjoitukset

Meksikon GP -uutiset

Lähde: Amerikassa ei ajeta Formuloita tällä kaudella

F1-sarja ei ole palaamassa Atlantin toiselle puolelle kaudella 2020 uutisoi Motorsport. Sarjan markkinaoikeuksien haltija Liberty Media on joutunut muokkaamaan kauden rakennetta huomattavasti koronaviruspandemian takia. Pandemian tilanne...

Emma Kimiläisen formulasarja mukaan Teksasin ja Meksikon F1-viikonlopuille

W Series -formulasarja liittyy F1:n Yhdysvaltain kiertueelle Teksasissa ja Meksikossa. Vielä viime vuonna DTM-rata-autosarjan kisakalenterin mukana maailmaa kiertänyt naisten oma formulasarja pääsee tänä vuonna suurten...

Meksikon GP:n perustiedot

Meksikon GP
  • Rata: Autódromo Hermanos Rodríguez
  • Sijainti: México, Meksiko
  • Radan pituus: 4,304 km
  • Kilpailun pituus: 71 kierrosta
  • Eniten voittoja: Jim Clark, Alain Prost, Nigel Mansell, Max Verstappen, Lewis Hamilton (2)
  • Eniten voittoja (talli): Lotus, McLaren, Williams, Mercedes (3)
  • Suomalaiset voittajat: –

 

Lähde: Wikipedia

Meksikon GP:n rata - Autodromo Hermanos Rodriquez

Formula 1: Meksikon GP:n rata, Mexico
Formula 1: Meksikon GP:n ratakuva, Mexico

Avainkohdat:

  • A: Pitkän suoran päässä odottaa tiukka jarrutus ja nopea mutkayhdistelmä. Startissa voi kolista.
  • B: Kuljettajat kaartavat hetkeksi ”stadionille”, jossa satatuhatpäinen yleisö ulvoo kuljettajien suorituksille kaikista suunnista. Tunnelma on sanoinkuvaamaton.

Ratkaisun paikka

Korkea ilmanala syö voimanlähteistä huipputehot, joten pelkkä huippunopeus ei ole Meksikossa valttia. Pitkällä pääsuoralla kellotetaan silti vuoden kovimmat lukemat, kiitos ilmamassan ohuuden.

Menestykseen tarvitaan ennen kaikkea ominaisuuksiltaan hyvää autoa. Siksi Red Bull on ollut kisoissa viime vuosina vahva.

Legendaarinen hetki

Potuttavatko nykyajan tallimääräykset? Kaudella 1964 maailmanmestaruus ratkaistiin tahallisella kolaroinnilla ja viimeisen kierroksen tallikaverin edelle päästämisellä. Asialla, totta kai, Ferrari.

Lue lisää tapauksesta täältä!

Meksikon GP:n aikataulu

  • Kellonajat Suomen aikaa.
SessioPvmPäiväKlo
1. harjoitukset29.10.Pe19.30
2. harjoitukset29.10.Pe23.00
3. harjoitukset30.10.La19.00
Aika-ajo30.10.La22.00
Kilpailu31.10.Su21.00

Meksikon GP:n televisiointi

Formula 1 -sarjan lähetysoikeudet omistaa Suomessa MTV Oy, joka näyttää kisaviikonloput maksullisilla C More -kanavillaan.

C More Sport -kanavapaketti maksaa kuukaudessa 29,95 euroa. C More näyttää kanavillaan myös kaikki F2- ja F3-sarjojen osakilpailut.

Meksikon GP-viikonlopun lähetysajat

Ilmoitetaan myöhemmin.

Lähde: C More

Meksikon GP:n tulokset vuosien varrelta

Meksikon GP:n tulokset kaudella 2019

Näytä tulokset

Meksikon GP:n tulokset kaudella 2018

Näytä tulokset

Meksikon GP:n historiaa

Ensimmäinen Meksikon GP ajettiin vuonna 1963. Formulat nauttivat tuolloin supersuosiota Meksikossa Rodriguezin veljesten ansiosta. Ricardo Rodriguez oli menehtynyt edellisenä vuonna ajetussa Meksikon GP:ssä, joka ei kuulunut kuitenkaan MM-sarjaan. Jotain osviittaa miehen suosiosta kertoo se, että 20-vuotiaan kuljettajan kuoleman johdosta maahan julistettiin virallinen suruaika.

Veljeksistä vanhempi, Pedro Rodriguez, ajoi myös formula ykkösissä, mutta kahdesta osakilpailuvoitostaan huolimatta maineensa hän loi urheiluautoissa, jossa hän voitti lukuisia suurkilpailuja ja lajin maailmanmestaruuden Leo Kinnusen kanssa. Myös Pedro Rodriguezin elämä päättyi kilparadalla, kun mies ajoi kuolettavasti ulos urheiluautokilpailussa Saksassa 1971.

Meksiko toimi ensimmäisinä vuosinaan sarjan päätösosakilpailuna. Kaudella 1964 maailmanmestaruus ratkesi Ferrarin John Surteesille kyseenalaisin keinoin, kun tallikaveri Lorenzo Bandini kolautti brittikuskin uhkajaan Graham Hillin pihalle kisan loppuvaiheissa, päästäen Surteesin edelleen viimeisellä kierroksella. Lue lisää Surteesin elämää ja uraa käsittelevästä erikoisartikkelistamme täältä: Tiesitkö: Menehtynyt F1-mestari voitti tittelinsä kyseenalaisella tavalla – ”Äkkipikainen luonnonlahjakkuus, jolla oli suuri sydän”

Meksiko menetti paikkansa F1-sarjassa kauden 1970 jälkeen. Paluu nähtiin 16 kautta myöhemmin. 1988 kilpailu siirtyi alkukauteen, jossa se kisattiin kauteen 1992 asti. Sen jälkeen kisa tipahti jälleen pois kalenterista radan ajauduttua taloudellisiin vaikeuksiin.

Paluu koettiin 2015, kun Meksikossa elettiin vahvaa formulahuumaa Sergio Perezin ja miljardööri Carlos Slimin ansiosta. Kisa on joutunut viime vuosina uudelleen taloudellisiin ongelmiin valtion vetäessä rahoitustaan pois kisahankkeelta, mutta siitä huolimatta kisa on vetänyt hurjia yleisömääriä.

Vanha rata tunnettiin erittäin nopeana ja vaarallisena. Varsinkin viimeinen, Peraltada-nimellä tunnettu kallistettu mutka kysyi kuljettajilta hermoja ja taitoja.

Kauden 1990 kilpailussa Nigel Mansell ohitti Gerhard Bergerin kyseisessä mutkassa kylmäpäisesti ulkokautta kilpailun loppuhetkillä. Ohitusta pidetään yhtenä koko sarjan historian upeimpana. Nykyradan viimeinen mutka on nimetty Mansellin mukaan.

Meksikon GP:n voittoon on ylletty parhaimmillaan vain kahdesti. Jim Clark, Nigel Mansell, Alain ProstMax Verstappen ja Lewis Hamilton jakavat kunniataulukon kärkisijaa.

Suomalaisista podiumilla ollaan nähty kahteen otteeseen Kimi Räikkönen ja kolmesti Valtteri Bottas, viimeisen kerran vuoden 2019 kisassa.

Voittajat vuosina 1963-2019

VuosiVoittajaTalli
2021
2020Ei ajettu.
2019 L. HamiltonMercedes
2018 M. VerstappenRed Bull
2017 M. VerstappenRed Bull
2016 L. HamiltonMercedes
2015 N. RosbergMercedes
1992 N. MansellWilliams
1991 R. PatreseWilliams
1990 A. ProstFerrari
1989 A. SennaMcLaren
1988 A. ProstFerrari
1987 N. MansellMcLaren
1986 G. BergerBenetton
1970 J. IckxFerrari
1969 D. HulmeMcLaren
1968 G. HillLotus
1967 J. ClarkLotus
1966 J. SurteesCooper
1965 R. GintherHonda
1964 D. GurneyBrabham
1963 J. ClarkLotus