SuomiF1-sivuston kausiennakon tämänpäiväisessä jaksossa käsitellään Renaultia. Tehdastalli on nostanut tasoaan vuosi vuodelta, mutta mihin talli voi yltää kaudella 2019?

Renault F1 Team

Virallinen nimi: Renault Sport Racing
Ensimmäinen kausi: 1977 (Renaultina)
Valmistajien mestaruudet: 2

Kausi 2018:
MM-pisteet: 122
Sijoitus valmistajien sarjassa: 4.

Kuljettajat 2019:
#3 Daniel Ricciardo
#27 Nico Hülkenberg

Paluun tehdastallina formula ykkösiin 2016 tehnyt Renault on petrannut vuosi vuodelta. Kaudella 2018 talli oli keskikastin ykkönen, mutta ranskalaistalli ei halua tyytyä pelkästään tähän.

Tehdastallina Renault operoi formula ykkösissä vahvoin resurssein. Siltä löytyy mukavasti muskeleita taistella tänäkin vuonna neljännestä sijasta, ja itse asiassa kaikki alemmat sijat olisivatkin sille suuri pettymys. Mutta sitä olisi viime vuoden suorituksen uusiminen.

[readmore from=”renault”]

Renaultin tilanne kuvastaa formula ykkösten nykytilanteen ongelmallisuutta erinomaisesti. Vaikka paperilla F1-tallilla on kaikki hyvin, ei se riitä silti edes podiumeille. Kolmen kärkitallin etumatka muihin on tuskastuttava.

Renaultin suunta on oikea, ja tallissa tehdään kovasti töitä takavuosien menestyksen toistamiseksi. Ongelmana on vain tällä hetkellä se, että Renaultin ottaessa askeleen eteenpäin tuntuvat kärkitallit ottavan niitä puolitoista. Ollessaan jo valmiiksi kymmenen askelta edellä.

On F1-sarjan onni, että Renault on myöntänyt formulaprojektinsa olevan monivuotinen projekti. Automerkki on antanut tallille työrauhan rakentaa tallia askel askeleelta, mutta missä vaiheessa aletaan vaatia jo tuloksia? 2019 ei suurta menestystä vielä tuo, se on varma.

Ennustus: Erinomainen kuljettajakaksikko, hyvä auto ja autotehtaan tuki tekevät Renaultista keskikastin voittajasuosikin. Eteenpäin täytyisi mennä myös tulosluettelossa. Muutama podium olisi hyvä saavuttaa.

#3 Daniel Ricciardo

  • Syntymäaika: 1.7.1989 (29 vuotta)
  • Syntymäpaikka: Perth, Australia

Saavutukset: Britannian F3 -sarjan mestari 2009
F1-tilastot:
150 GP-starttia
7 GP-voittoa
3 paalupaikkaa
986 MM-pistettä

Daniel Ricciardo uskalsi hypätä rohkeasti kohti tuntematonta vaihtaessaan Red Bullin sotisovan Renaultin vastaavaan. Australialainen menettää ainakin väliaikaisesti mahdollisuuden taistella voitoista, mutta tallivaihdos tuo paljon hyvää.

Ricciardon avautuminen syystä, mikä laukaisi ajatuksen lähdöstä Red Bullilta, kertoo paljon (uutinen). Vaikka energiajuomatalli muuta väitti, oli talli Max Verstappenin.

Renaultilla Ricciardo saa aloittaa puhtaalta pöydältä. Kun kuljettajan päätä ei vaivaa huoli kakkoskuskin asemasta, voi hän keskittyä täysillä ihmeiden tekemiseen radalla.

Ricciardo on keskikastin taistelun jännittävin kuljettaja. Mies on formula ykkösten paras ohittaja, viime vuoden Kiinan GP:n voiton tuoneen rykäyksen Valtteri Bottaksen ohi ollessa erinomainen esimerkki. Tänä vuonna Ricciardo saa, tai joutuu, taistelemaan useita kuljettajia vastaan, joten faneilla tulee olemaan kivaa.

Ricciardo tuntuu ymmärtäneen Renaultin realiteetit. Kärkisijoista ei taistella, mutta australialainen on varmasti halukas olemaan ensimmäinen eteen tarjoutuvaan tilaisuuteen tarttuja.

Tämä onkin Ricciardon suurin voimavara Renaultille. Hän pystyi nappaamaan muutaman yllätysvoiton Red Bull -vuosinaan, ja kokemukset kärkitaistosta tuovat arvokasta tietoa tallille.

#27 Nico Hülkenberg

  • Syntymäaika: 19.8.1987 (31 vuotta)
  • Syntymäpaikka: Emmerich am Rhein, Saksa

Saavutukset: GP2-mestaruus 2009, Euroopan F3 -sarjan mestaruus 2008
F1-tilastot:
156 GP-starttia
1 paalupaikka
474 MM-pistettä

Nico Hülkenberg on jo eräänlainen surullisen hahmon ritari formulavarikolla. Voittojen karttaminen on ollut olosuhteista kiinni, mutta podiumeidenkin lipsahtaminen sivu suun koko F1-uran ajalta on jo tragikoomista.

Saksalaiskuljettaja on kiistatta yksi F1-sarjan lahjakkaimmista kuljettajista. Nopeus ja suoritusvarmuus ovat valtteja, joiden ansiosta Hülkenberg on aina ollut korkealla pistetaulukossa suurten tallien takana.

Vaikka F1-sarjan nykyinen jako A- ja B-sarjan talleihin satuttaa Hülkenbergin podiumjahtia, saa mies syyttää nollatuloksesta myös itseään. Saksalainen esittää kauden aikana lukuisia häikäiseviä ajosuorituksia, mutta silloin kun olisi paikka iskeä, mies hyytyy tai mokaa.

Hülkenberg on ollut Renaultilla tallin selkeä johtohahmo, mutta tänä vuonna hän joutuu uransa kovimman haasteen eteen. Ricciardo on erinomainen tasonmittari kuljettajalle, joka haaveilee tällä kaudella yhdestä surullisesta F1-ennätyksestä luopumisesta.

LUE AIKAISEMMAT TALLIENNAKOT
Haas
McLaren
Racing Point
Alfa Romeo
Toro Rosso
Williams

Kuva: Getty Images