SuomiF1-sivuston kausiennakossa on vuoro analysoida Racing Pointia. Konkurssilta pelastettu talli lähtee kauteen ”rikkan isukin” rahoittamana. Mutta mitkä ovat todelliset lähtökohdat?

Sportpesa Racing Point F1 Team

Virallinen nimi: Racing Point UK
Tilastot (Force Indiana):
Ensimmäinen kausi: 2008

Paalut: 1
Paras sijoitus valmistajien MM-sarjassa: 4. (2016 & 2017)

Kausi 2018:
MM-pisteet: 52 (Tallin pisteet nollattiin Unkarin GP:n jälkeen)
Sijoitus valmistajien sarjassa: 7.

Kuljettajat 2019:
#11 Sergio Perez
#18 Lance Stroll

Onpa Lawrence Strolln rahankäytöstä F1-sarjassa mitä mieltä tahansa, on miestä pakko kiittää kokonaisen F1-tallin pelastamisesta. Viimeinen asia mitä F1 tässä tilanteessa kaipaisi, olisi entistä pienempi lähtöruudukko.

[readmore from=”racing point”]

Force India pystyi taikomaan menneinä kausina komeaa jälkeä rajallisista resursseistaan huolimatta. Kun raha oli tiukilla, mietti talli tarkoin jokaisen kehitystyön vaiheen. Varaa kokeellisuuteen tai hutilyönteihin ei ollut.

Talli kuljettajineen on maksimoinut käytännössä jokaisen iskunpaikkansa viime kausilla. Tänäkin vuonna tähän pitää pystyä, sillä taistelu elintilasta keskikastissa on kiristynyt.

Lawrence Stroll tukijoukkoineen pitää huolen, että tallilla on kauteen paremmat lähtökohdat kuin vuosiin. Nyt esiin pitää kaivaa taisteluhenki ja periksiantamaton luonne.

Ennustus: Pisteitä tulee kauden aikana mukavasti, mutta suuremmat pyyhkäisevät ohi. Sergio Perez pitää Lance Strollin kurissa ja nuhteessa, ja se saattaa aiheuttaa sisäpoliittisia ongelmia tallin sisällä.

#11 Sergio Perez

  • Syntymäaika: 26.1.1990 (28 vuotta)
  • Syntymäpaikka: Guadalajara, Meksiko

F1-tilastot:
155 GP-starttia
8 palkintopallipaikkaa
529 MM-pistettä

Sergio Perez on ollut tallille erinomainen kuljettaja. Muistot meksikolaisen kolariherkkyydestä elävät enää vain muutaman vääräleuan mielissä. Perez on kypsynyt viime vuosina älykkääksi kuljettajaksi, joka on tallilleen erittäin tärkeä voimavara.

Perezin suurin piikki lihassa edellisillä kausilla oli tallikaveri Esteban Ocon. Tänä vuonna ranskalainen on poistunut, mutta uusi tallikaveri Lance Stroll voi tuoda omanlaisensa haasteen Perezille.

Perezillä on puolellaan kokemus, sekä tallista että F1-sarjasta itsestään. Lisäksi meksikolainen on parhaimmillaan erittäin nopea, joten hän voi ottaa niskalenkin nuoresta tallikaveristaan nopeastikin.

Eri asia on se, mitä siitä seuraa. Miten isä-Stroll suhtautuu, jos oma poika on tallin sisäisen nokkimisjärjestyksen selkeä kakkonen?

#18 Lance Stroll

Saavutukset: Euroopan F3 -sarjan mestari
F1-tilastot:
41 GP-starttia
1 palkintopallipaikka
46 MM-pistettä

Lance Strollin tilanne on samaan aikaan helppo, mutta myös erittäin tukala. Vaikka nuorta kanadalaista ei voikaan missään tapauksessa syyttää huonoksi ratinkääntäjäksi, istuu maksukuskin leima hänessä tiukasti. Eikä sitä ainakaan lainkaan hälvennä nykyinen ajopesti oman isän omistamassa tallissa.

Strollin lyttääminen tässä vaiheessa on kuitenkin täysin turhaa. Kaksi edellistä kautta Williamsilla heittivät miehen melkoisen tekemättömään paikkaan. Olosuhteisiin nähden jälki oli paikoin erittäinkin hyvää.

Nyt Strollin eteen heitetään kuitenkin kunnollinen haaste. Perez on erittäin kova tallikaveri, eikä kalustossakaan pitäisi olla mitää vikaa. Kolmannen kauden alkaessa Strollilta alkaa löytyä tarpeeksi kokemusta, jotta hän ei voi vedota siihen epäonnistumisen hetkellä.

Stroll ajaa tänä vuonna ennen kaikkea maineensa puolesta. Perezin päihittäminen puhtaasti ajamalla hälventäisi kummasti puheita isän rahan turvin F1-unelmaa elävästä maksukuskista.

LUE AIKAISEMMAT TALLIENNAKOT
Alfa Romeo
Toro Rosso
Williams