Useat formulatallit ovat palkanneet viime aikoina miehistöihinsä entisiä autourheilun kattojärjestön FIA:n pomoja. Sauberin tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan ilmiöllä on kuitenkin riskinä aiheuttaa epäluottamusta tallien ja lajiliiton välille.

Entinen FIA:n tekninen johtaja Marcin Budkowski aloittaa pian työnsä teknisissä tehtävissä Renaultilla. FIA:n ex-turvallisuuspäällikkö Laurent Mekies hyppäsi myös vasta Ferrarille.

Budkowskin palkkaus aiheutti F1-tallien keskuudessa suurta raivoa, sillä monet pelkäsivät miehen tuovan nyt tuntemuksensa muiden tallien teknisistä yksityiskohdista Renaultille.

– On todella harmi, ettei FIA ole onnistunut pitämään kiinni avainmiehistään. Muistan Marcinin tapauksen täysin. Hän oli mukana kaikissa tuulitunneleissa pari viikkoa ennen kuin hän vaihtoi maisemaa. Laurent taas tuntee kaikkien autojen tärkeimmät yksityiskohdat vaikka hän olikin vain turvallisuuspuolella, Vasseur muistutti Motorsportin haastattelussa.

Vasseur kertoi näkevänsä asiassa selvän ongelman. Liittopomojen siirtyminen F1-tallien palvelukseen voisi ajan myötä hiertää tallien välejä FIA:n kanssa entisestään.

– Jos emme voi luottaa heihin, [FIA:han] meillä on ongelma. Meidän pitäisi pystyä olemaan erittäin avoimia FIA:n kanssa. Meidän on voitava kysyä heiltä, olemmeko sääntöjen puitteissa vai emme. Jos emme uskalla jatkossa tehdä sitä, tästä tulee hirveä sotku, tallipomo hermoili.

Lähde: Motorsport