Formuloiden strategiakokouksessa on päätetty, että formula-autojen moottoriensuojien päällä olevat isot ilmavirtaa ohjaavat ”hainevä”-siipiulokkeet kielletään kaudeksi 2018. Päätös oli yllättävä, sillä kaikkien tallien odotettiin olevan osien kannalla. Lopulta McLaren ei kuitenkaan suostunut tukemaan hainevien käyttöä.

– Tämä mutkistaa asioita hieman. Olimme ehtineet jo suunnitella ensi kauden osia hainevän vaikutukset mielessämme. Oletimme, että moottorinsuoja pysyy samanlaisena kuin ennenkin. Eihän tämä iso juttu ole, mutta lisätöitä se teettää silti. Nyt joudumme suunnittelemaan uudestaan joitain osia, joiden osalta emme olleet varautuneet muuttamaan mitään, Force Indian tekninen johtaja Andrew Green kommentoi päätöstä Autosportille.

McLaren puolusti päätöstään asettua poikkiteloin asiassa aiemmilla säännöksillä, joiden mukaan hainevää ei ollut tarkoitus säästää ensi kaudelle.

– En ymmärrä lainkaan, miksi muut tallit menivät tekemään asioita, jotka poikkeavat säännöistä. Päätimme yhdessä jo ajat sitten, ettei hainevää tule, vaan sen tilalla on niin sanottu ”mini-hainevä”. Jotkut tallit kai olettivat, että säännöt muuttuvat taas ja halusivat äänestää ison evän puolesta. He sanoivat, että pitäähän ne säästää, olemme tehneet jo paljon töitä tuulitunnelissa. Ei kai siinä mitään, mutta säännöt ovat sääntöjä, McLarenin tallipäällikkö Éric Boullier selitteli Autosportille.

”Hainevät” ohjaavat ilmavirtaa ja parantavat täten autojen downforcea.