Sunnuntaista Miamin F1-kisaa voidaan pitää yllätyksellisenä, kun vastoin kaikkia odotuksia Red Bull -tähti Max Verstappen ei korjannutkaan täyttä pistepottia.

Ykköstilan vei viidennestä lähtöruudusta startannut Lando Norris McLarenillaan ja samalla veikeä britti pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa. Norris nousi kilpailun kärkeen mukavasti ajoitetun turva-auton avulla, kun britti ei ollut kärkikuskeista tehnyt vielä omaa varikkokäyntiään.

Norris pääsi vetämään letkaa ja monien ihmetys oli suuri, kun toisena vaaninut Verstappen ei pysynytkään perässä kovimmalla rengasseoksella. Kolminkertainen mestari kertoi kisan jälkeen painineensa koko viikonlopun autonsa tasapainon kanssa, eikä yksinkertaisesti vauhti riittänyt kovimmalla seoksella voittotaistoon tällä kertaa.

Red Bull joutui tällä kertaa selittelijöiden rooliin, mutta energiajuomatallin mukaan autossa oli balanssin lisäksi muutakin pielessä. Verstappen kolasi shikaanissa olleen muovitolpan yli reilusti kierroksella 20 ja tallipomo Christian Hornerin mukaan tästä aiheutui vahinkoa hollantilaisen kilpuriin, joka hidasti vauhtia.

– Se teki itse asiassa aika paljon vahinkoa auton lattiaan, joten meidän täytyy tutkia, että kuinka paljon se hidasti meitä, kommentoi Horner motorsporille.

– Auton lattian vasemmasta takareunasta puuttui iso pala, joten ei se ainakaan auttanut.

Verstappen itse ehti jo kilpailun jälkeen kommentoida, että auto tuntui yhtä huonolta jo ennen tolpan yliajoa, mutta joutui tallipäällikön kommentin jälkeen muokkaamaan myöhemmin omiakin sanomisiaan.

– Saatuamme auton takaisin me huomasimme lattian vahingoittuneen ja siinä oli reikä, joka saattoi tulla osumastani tolpan kanssa, sanoi Verstappen tallin lehdistötiedotteessa.

Pienestä tilastotappiosta huolimatta Red Bull on edelleen tiimi, joka täytyy pätkiä, mutta muut ovat päässeet lähemmäksi. Etenkin McLaren vaikutti ottaneen Miamissa jälleen isomman kehitysaskeleen uuden päivityspakettinsa myötä.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 33 pisteen erolla ennen tallikaveri Sergio Pereziä kuuden kisaviikonlopun jälkeen. MM-sarjan kokonaistilaneen näet tästä.

LUE LISÄÄ