© Kuva: Getty Images

Toto Wolff tiukkana kuskeilleen: ”Ei enää yhtäkään kolarointia!”

Mercedeksen johtaja Toto Wolff kertoo, ettei tule sallimaan Nico Rosbergilta ja Lewis Hamiltonilta enää yhtäkään keskinäistä kolarointia.

Espanjan GP:ssä kaksikko kilkkasi jo avauskierroksella toisensa ulos kilpailusta ja pisteitä maksaneita kontakteja on nähty sen jälkeenkin.

– Kuljettajien välinen verinen taistelu tiimissä saattaa aiheuttaa ikäviä konflikteja. Sellainen luo myös isoja otsikoita mediassa. Me kaikki olemme vastuussa hyvien tulosten saavuttamisesta ja lopulta vain ne ratkaisevat, Wolff sanoo F1-sarjan nettisivuilla.

– Maksimaaliset pisteet ajamalla saavuttaa mestaruuksia, ei sillä, että lehtien sivut täyttyvät kolaroivista autoista. Siksi emme tule sallimaan enää yhtäkään sellaista kuljettajiemme välillä. Piste.

– Jos sellainen toistuu vielä – ja tekee tyhjäksi 1500 ihmisen työpanoksen – ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin. Kuljettajamme tietävät tämän oikein hyvin, Wolff sanoo.

Mercedeksen ylivoima ei ole ollut hyväksi formula ykkösille. Bernie Ecclestone on moneen kertaan ilmaissut halunsa palauttaa kovan kilpailun kärkipäähän.

– Varmasti hänellä on kiva muisto Espanjasta. Ja toki se oli hyvä viikonloppu tälle lajille, kun Mercedekset olivat ulkona ja uuden sukupolven supertähti Max Verstappen nousi parrasvaloihin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!