Portugalin MM-rallin perjantainen ajopäivä on paketissa ja yötauolle selviytyi kärkipaikalla niukasti hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä.

Kilpailu on ollut alusta saakka äärimmäisen tasainen, eikä suurempia irtiottoja olla nähty. Rengaspeli ja sitä kautta taktikointi on noussut suureen rooliin ja kuljettajat ovat yrittäneet pitää kumeistaan hyvää huolta Portugalin sora/hiekkateillä.

Päivän päätöspätkällä lyötiin kuitenkin kaikki peliin taistelussa paremmasta lähtöpaikasta huomiselle. Illan viimeinen rykäisy olikin huikeaa näytöstä kaikkien rallisankareiden iskiessä kaiken peliin. Lopulta suomalaistähti Rovanperä onnistui pitämään ranskalaismestari Sébastien Ogierin takanaan.

– Vauhti ei ole ollut parasta, mutta tehtiin parhaamme. Ihan ok päivä, että päästiin ilman virheitä läpi ja huomiseksi pitää parantaa autoa, jotta pystytään taistelemaan kunnolla, tiivisti Rovanperä perjantain annin.

Rovanperä johtaa sekunnilla Ogieria lauantai-päivään lähtiessä. Kolmantena painelee vahvan päivän ajanut Takamoto Katsuta, joten Toyota pitää hallussaan kolmoisjohtoa. Ott Tänak vaanii neljäntenä ja neljä ensimmäistä kuskia mahtuukin 5,4 sekunnin sisään, joten kärkipaikoista tullaan käymään vielä huima taisto.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä kova kannanotto MM-rallin parjatusta uudistuksesta: ”Liian paljon säälipisteitä”

Kilpailu jatkuu lauantai-aamuna kello 10:05 Suomen aikaa ja ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta. Rallin kokonaistilanne alla.

Portugalin MM-rallin tilanne, EK 9/22

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Sébastien Ogier, Toyota +1,0
 3. Takamoto Katsuta, Toyota +4,7
 4. Ott Tänak, Hyundai +5,4
 5. Dani Sordo, Hyundai +17,9
 6. Thierry Neuville, Hyundai +18,1
 7. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +31,8
 8. Elfyn Evans, Toyota +1:43,2
 9. Grégoire Munster, M-Sport Ford +2:27,3
 10. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +3:42,1
 11. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +3:49,4
 12. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +3:55,4
 13. Nikolay Gryazin, Skoda (WRC2) +4:41,1

LUE LISÄÄ