Portugalin MM-ralli jatkui perjantaina iltapäivän erikoiskokeiden merkeissä. Kilpailun kuudennella pätkällä nopeinta vauhtia täräytti Toyotan ranskalaiskonkari Sébastien Ogier.

Kilpailusta on muodostumassa kovaa taktista peliä, kun kuljettajat yrittävät pitää renkaansa ehjänä sekä säästää pintaa loppupäivää silmällä pitäen. Sivuluisuja yritetään välttää ja mutkien ulostuloissa kuljettajat tuntuvat tulevan aivan sukkasillaan välttäen ylimääräistä sutimista.

Satunnaisia ralleja tänä vuonna ajava Kalle Rovanperä on ajanut tasaisen vahvasti, vaikkakaan vielä pohja-aikoja ei ole napsunut. Hallitseva mestari on ollut hieman hukassa Toyotan säätöjen kanssa, mutta iltapäivän alkajaisiksi laitteet tuntuivat vähän paremmalta.

– Auto on ehkä vähän parempi nyt säätöjen osalta. Joutuu kuitenkin vielä painimaan aika paljon, eikä tule olemaan helppoa. Auto aliohjaa paljon, mutta koitetaan parantaa, tuumasi Rovanperä maalissa.

Rovanperä nousi tiukassa sekuntipelissä kokonaistilanteessa kärkeen tallikaveri Takamoto Katsutan sekä Hyundain Thierry Neuvillen ohi. Eroa toisena olevaan japanilaiseen ei tosin ole kuin huimat 0,1 sekuntia. Myös Ogier kohenteli asemiaan noustessaan aura-autona olevan Neuvillen edelle neljänneksi. Belgialainen putosi toiselta sijalta viidenneksi, kun tallikaveri Ott Tänak livahti myös niukasti edelle.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä kova kannanotto MM-rallin parjatusta uudistuksesta: ”Liian paljon säälipisteitä”

Kilpailu on edelleen kärjen osalta tiukkaa sekuntipeliä kun kuuden kärki mahtuu seitsemän sekunnin sisään.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta ja rallin alkuperäinen aikataulu on venähtänyt 15 minuutilla. EK7 käynnistyy noin kello 17:20. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Portugalin MM-rallin tilanne, EK 6/22

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Takamoto Katsuta, Toyota +0,1
  3. Sébastien Ogier, Toyota +3,1
  4. Ott Tänak, Hyundai +3,2
  5. Thierry Neuville, Hyundai +3,9
  6. Dani Sordo, Hyundai +6,9
  7. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +17,1
  8. Elfyn Evans, Toyota +24,0
  9. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:37,2
  10. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2:04,3

LUE LISÄÄ