Portugalin MM-rallin kahdeksas ja samalla päivän pisin erikoiskoe on takana. EK8:lla pohja-ajan vei nimiinsä Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä.

Perjantainen ajopäivä on tähän mennessä ollut jännittävä erojen ollessa minimaalisen pieniä. Kuljettajat ovat yrittäneet säästää rengasta ja ajaa samalla mahdollisimman kovaa parhaansa mukaan, eikä suurempia rykäisyjä olla nähty suuntaan tai toiseen.

Aiemmalla pätkällä puhelimestaan nuotteja Elfyn Evansille lukeneen Scott Martinin nuottisekoiluksi paljastui inhimillinen virhe. Martin yksinkertaisesti unohti nuottivihkonsa maalialueelle ennen seitsemättä erikoiskoetta, joten loppupäivä mennään ilmeisesti puhelimen varassa.

EK8:lla kuskeilla oli jo selkeästi enemmän yritystä päällä ja pieniä irtiottoja yritettiin ottaa, mutta erot ei tunnu revähtävän millään. Rovanperä nappasi niukasti kilpailun ensimmäisen pohja-aikansa, mutta tuskailee silti edelleen autonsa ajettavuuden kanssa.

– Ei riitä, eron pitäisi olla isompi, mutta en pääse yhtään kovempaa tällä autolla. Ei ole niin hyvää ajoa kuin voisi olla, mutta koitetaan selviytyä viimeinen vielä, summasi Rovanperä.

Suomalainen kasvatti johtonsa rallin kärjessä sekunnin suuruiseksi, joten taisto on kiivas edelleen. Kaikessa hiljaisuudessa kärkitaistossa lymyilevä Ott Tänak lisäsi löylyä EK8:lla ja nousi Sébastien Ogierin ohi kolmanneksi.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä kova kannanotto MM-rallin parjatusta uudistuksesta: ”Liian paljon säälipisteitä”

Perjantaina ajetaan enää yksi pätkä, joka käynnistyy kello 19:50 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Portugalin MM-rallin tilanne, EK 8/22

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota +1,0
 3. Ott Tänak, Hyundai +3,7
 4. Sébastien Ogier, Toyota +4,2
 5. Dani Sordo, Hyundai +8,5
 6. Thierry Neuville, Hyundai +12,9
 7. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +25,2
 8. Elfyn Evans, Toyota +1:28,8
 9. Grégoire Munster, M-Sport Ford +2:09,0
 10. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +3:14,0
 11. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +3:16,0
 12. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +3:26,6
 13. Nikolay Gryazin, Skoda (WRC2) +3:58,9

LUE LISÄÄ