Portugalin MM-rallin seitsemän erikoiskoe on ajettu. Noin 14 kilometrin mittaisen pätkän kaasutteli nopeiten todella vahvaa kilpailua ajava Hyundain keikkakuski Dani Sordo.

Tiukasti maailmanmestaruustaistossa olevan Elfyn Evansin kehnosti alkanut Portugalin ralli koki entistä isomman kolauksen EK7:lla. Aluksi nähtiin erikoinen tilanne, kun walesilaisen kartturi Scott Martin luki nuotteja kännykkänsä näytöltä, eikä perinteisesti vihkosta. Hetkeä myöhemmin Toyota-kuskin vauhti hidastui entisestään ja syynä tähän oli oikean eturenkaan hajoaminen.

Edellisellä erikoiskokeella kärkeen noussut Kalle Rovanperä jatkoi tasaisen vahvaa puskemistaan. Suomalainen ei ole tyytyväinen autonsa säätöihin ja käytökseen, eikä täten pysty ajamaan pätkiä haluamallaan tavalla. Siitä huolimatta tilanne on erinomainen.

– Vaikeaa on, enkä pysty oikein ajamaan puhtaasti auton aliohjautuessa koko ajan. Renkaat kuluu myös sen takia, tuskaili suomalainen.

Erot ovat edelleen äärimmäisen pieniä ja Rovanperä kasvatti kokonaisen kymmenyksen johtoaan tallikaveri Takamoto Katsutaan nähden. Ogier vaanii kolmantena vain 1,7 sekunnin päässä suomalaisesta.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä kova kannanotto MM-rallin parjatusta uudistuksesta: ”Liian paljon säälipisteitä”

Pohja-ajan ajanut 41-vuotias Sordo ajaa ensimmäistä ralliaan noin puoleen vuoteen ja on tässä kohtaa upeasti viidentenä ja muun muassa tallikaveri Thierry Neuvillen edellä.

Perjantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta, ja EK8 käynnistyy noin kello 18:20 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Portugalin MM-rallin tilanne, EK 7/22

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota +0,2
 3. Sébastien Ogier, Toyota +1,7
 4. Ott Tänak, Hyundai +3,6
 5. Dani Sordo, Hyundai +4,4
 6. Thierry Neuville, Hyundai +6,3
 7. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +19,3
 8. Elfyn Evans, Toyota +1:14,1
 9. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:49,4
 10. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2:33,2
 11. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +2:34,7
 12. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +2:45,4
 13. Nikolay Gryazin, Skoda (WRC2) +3:15,1

LUE LISÄÄ