Britannian GP on olennainen osa F1-historiaa, samoin kuin legendaarisen GP:n kotipaikka, Silverstone. Radalla ajettiin sarjan ensimmäinen osakilpailu vuonna 1950. Radalla on tehty lukematon määrä F1-historiaa.

Vuonna 2000 tuo kaikki meinattiin kuitenkin tuhota. Kilpailukalenterin laatijat olivat päättäneet järjestää osakilpailun jo huhtikuussa, aiemman heinäkuun sijaan. Kuten briteissä yleensä, oli kevät hyvin sateinen ja märkä, ja sillä oli suorastaan katastrofaaliset vaikutukset Silverstonen radan ympäristöön.

Parkkipaikat muuttuivat mutavelleiksi, ja tuhannet katsojat tarvitsivat traktoreiden apua päästäkseen pois radalta (tai edes parkkiruutuun) viikonlopun aikana. Olosuhteet leirintäalueilla eivät olleet juurikaan paremmat. Itse kilpailua kannatti seurata kumisaappaat jalassa, sillä vettä oli katselupaikoissa jopa nilkkoihin asti.

Vaikka kilvanajo radalla oli samanlaista kuin yleensä, saivat huonot järjestelyt maksavat asiakkaat sekä F1-pomo Bernie Ecclestonen raivon partaalle. Silverstone joutui vuosiksi Ecclestonen piikittelyn kohteeksi, ja se oli vaarassa menettää asemansa MM-sarjassa monta kertaa.

Kisajärjestäjät ottivat tapauksesta kuitenkin oppia. Kilpailu palasi takaisin keskikesälle, ja radan ulkopuolisia olosuhteita parannettiin huomattavasti. Nykyinen Silverstonen rata on yksi koko MM-sarjan moderneimmista kokonaisuuksista.