Valtteri Bottas kokee olevansa onnekas, että Williams-talli valitsi hänet uudeksi kisakuskikseen edeltäjäänsä, Bruno Sennaa matalammasta rahoituksesta huolimatta.

Sarjassa aloittaa myös joukko muita tulokkaita kaudella 2013: Giedo van der Garde, Max Chilton, Esteban Gutierrez sekä Jules Bianchi, joiden pesteissä sponsoreiden vaikutus on tulkittu suuremmaksi. Bottas kuitenkin kiistää olevansa poikkeustapaus.

– On vaikea sanoa, että onko se normaalia vai epätavallista, mutta minusta jokainen kuljettaja, joka pääsee formula ykkösiin, on erittäin taitava ja ansaitsee paikkansa, Bottas sanoi Autosportin mukaan.

– Oli hienoa nähdä, että Williams valitsi minut kisakuskiksi ja olen todella iloinen, että he näkivät potentiaalia minussa. Nyt on minun vastuullani osoittaa, että ansaitsen paikan.

Mitä tulee paikkansa menettäneisiin kuljettajiin, jotka ovat osoittaneet kyvykkyyttä, mutta eivät riittävän vahvoja taustajoukkoja, Bottas sanoi seuraavaa:

– Olen sitä mieltä, että on olemassa kuljettajia, jotka kenties ansaitsevat paikan, mutta heillä ei ole samanlaista rahoitusta kuin joillain toisilla kuljettajilla.