Williams kertoo Barcelonan ensimmäisten testien päättyneen tallin osalta myönteisissä merkeissä. Perjantain olosuhteet olivat kylmät, mutta tähän oltiin varauduttu. Itse autoa tekniikkapomo Mike Coughlan kuvaili luotettavuudeltaan ”erinomaiseksi”.

– Koko kisatiimi osallistui tänään Barcelonassa varikkopysähdysharjoituksiin. Sää oli märkä kuten odotimme, minkä vuoksi emme menettäneet ajoaikaa kuivalla, Coughlan vakuutti.

– Kaiken kaikkiaan viikko on ollut rohkaiseva, sillä auton perusluotettavuus on osoittautunut erinomaiseksi.

Valtteri Bottas kertoi, että vaikka ajoaikaa ei riittänyt edes yhteen aikakierrokseen, päivä oli mielenkiintoinen. Harjoitukset varikolla voivat tarjota paljon jännitystä.

– Tänä aamuna keskityimme varikkopysähdysharjoituksiin, ja säästä huolimatta saavutimme paljon, Bottas kertoi.

– Avaintekijät, joita kuljettajana on kehitettävä, on jarruttaa mahdollisimman myöhään varikkosuoran nopeusrajoitukseen, jotta aikaa kuluu hukkaan mahdollisimman vähän, sijoittua ruutuun mahdollisimman täydellisesti sekä lopulta lähteä mahdollisimman nopeasti ja puhtaasti.

– Se on todella mielenkiintoista, sillä mietittäviä asioita on paljon, mutta mitä paremmaksi tulen, sitä enemmän luottamusta rakennan varikkotiimiin, mikä tarkoittaa, että he voivat reagoida nopeammin. Tulemme tekemään muutaman lisää seuraavassa testissä, mutta tunnen, että tulen olemaan valmis varikkostoppien osalta Melbournessa.