Kolminkertainen F1-mestari Sir Jackie Stewart haukkuu FIA:n kovin sanoin Brasilian GP:n tapahtumien jäljiltä.

Red Bullin Sebastian Vettelin muistetaan ohittaneen Toro Rosson Jean-Eric Vergne kisan alkupuolella, mistä Espanjan mediassa nostettiin jälkeenpäin kohu. Ohituksen luultiin tapahtuneen keltaisten lippujen alaisuudessa ja myöhemmin Ferrari teki asiasta selvityspyynnön FIA:lle.

Suorasanainen skotti sanoo tapahtuman heittäneen varjon Vettelin mestaruuden päälle ja että epäselvyydet on käsiteltävä heti, eikä seuraavalla viikolla. Ongelmana Stewart näkee vaihtuvan tuomariston.

– Koko maailma juhlii uutta maailmanmestaria ja sitten tällaista tapahtuu keskiviikkona. Sellainen on huono osoitus asioiden hoitamisesta, Stewart jyrisi brittiläiselle City A.M -talouslehdelle.

– Miten voi olla mahdollista, että joka kisassa on neljä eri tuomaria? Miksi ei ole yhtä ammattilaista; yhtä miestä, joka menee joka kisaan ja tekee johdonmukaisia tuomioita ja jolla on asiantuntijuutta?

FIA:n edustaja tyrmäsi skotin kommentit.

– Kyse ei ole hoitamisen puutteesta, koska mitään kysymystä ei ollut käsiteltäväksi. Kisan johto ei vienyt asiaa eteenpäin tuomaristolle, koska sen ei katsottu olleen rike.