Ennen kauden päätöskisaa Red Bullin Sebastian Vetteliä 13 pistettä jäljessä oleva Ferrarin Fernando Alonso ei usko, että kausi 2012 on hänen viimeinen mahdollisuutensa voittaa kolmas mestaruus formula ykkösissä.

Espanjalainen sanoo, että hän tulee viettämään Maranellon leivissä vielä useita vuosia, ja jokainen niistä on uusi mahdollisuus kuljettajien tittelille.

– Toivottavasti. Olen 31-vuotias ja minulla on yhä sellainen olo, että mahdollisuuksia tulee lisää, Alonso vastasi Italian median edustajalle Brasilian GP:n torstain lehdistötilaisuudessa Sao Paulossa.

– Tulen olemaan Ferrarilla vähintäänkin seuraavat neljä-viisi vuotta. Minusta se antaa aina mahdollisuuden taistella mestaruuksista.

– Kolmen Ferrari-vuoden aikana olen taistellut mestaruudesta kahdesti: vuonna 2010 Abu Dhabissa ja nyt Brasiliassa. Tämä siitäkin huolimatta, että meillä on ollut niin vaikeita ja kaoottisia vuosia [auton] suorituskyvyn osalta.

– Minulla ei siis ole epäilyksiä, että seuraavina neljänä tai viitenä vuotena tulee olemaan lisää taistoja ja mestaruuksia. Keskitytään kuitenkin ensin tämänkertaiseen.