Nykyisin kommentaattoreina toimivat entiset F1-kuljettajat Martin Brundle, Anthony Davidson ja Johnny Herbert uskovat, että Romain Grosjean tekee virheitä siitä yksinkertaisesta syystä, että hän ei osaa välttää niitä.

Ranskalainen on saanut jo kilpailukiellon tällä kaudella ensimmäisenä kuljettajana sitten vuoden 1994, mutta Japanin GP:n startin perusteella rangaistus ei tehonnut. Mark Webber sai osuman Grosjeanin autosta.

– Mark oli melko hidas toisessa mutkassa, mutta hän pysytteli kahden edessään olevan auton vauhdissa. Selvästikin Grosjeanin keskittyminen oli täysin häntä ohittavan Sauberin pysäyttämisessä, ja hänen unohti edessään olevan auton, Brundle sanoi Sky Sportstille.

– Mutta tällaiset asiat eivät tapahdu sattumalta. Hänen arvostelukykynsä on selkeästi pielessä lähitaistelussa, enkä tiedä mitä hän voisi asialle tehdä, koska kyse on niin vaistomaisesta toiminnasta. Kukaan ei pysty tietoisesti tekemään päätöksiä [sellaisissa tilanteissa] ja jos se alkaa aiheuttaa jännittyneisyyttä, vahinkoja sattuu entistä todennäköisemmin.

Vielä muutama vuosi sitten formula ykkösissä ajanut Davidson sekä 90-luvun osakilpailuvoittaja Herbert olivat samoilla linjoilla.

– En tiedä mitä asialle voisi tehdä. Yhden kisan kilpailukielto ei ollut tarpeeksi, joten on kuljettajista ja GPDA:sta (kuljettajien ammattiliitto) sekä myös hänen tallistaan kiinni, että sama ei tapahdu koko ajan uudestaan, erityisesti jos kyseessä on tallisi kuljettaja, Davidson sanoi.

– En usko, että hän voi tehdä asialle mitään, koska hän toistaa [virhettä] uudestaan ja uudestaan, Herbert jatkoi.

– Se, mikä minua osittain ärsyttää, on, että tapaukset menevät aina FIA:n käsiteltäväksi. Minusta kuljettajien, GPDA:n, pitäisi istua alas Grosjeanin kanssa ja heillä tulisi olla oikeus antaa hänen kuulla kunniansa.