Kimi Räikkönen valmistautuu Intian ensi viikon kisaan myönteisessä hengessä. Espoolainen myöntää, että eroa sarjan kärkeen on melkoisesti, eikä aio tehdä lupauksia loppukaudesta, muuten kuin sen osalta, että pyrkimys on aina maksimoida mahdollisuudet.

– Ei ole mielekästä asettaa tavoitteita. Meidän täytyy vain jatkaa työskentelyä niin lujasti kuin voimme saadaksemme vahvasti pisteitä ja katsoa sitten mitä tapahtuu, Räikkönen sanoi tallin kotisivulla.

– Mestaruuden suhteen ero Sebastianiin [Vettel] on nyt melko suuri, joten tulee olemaan vaikeaa saada hänet kiinni, mutta tulemme painaa loppuun asti.

Lotus-kuljettaja sanoo, että olosuhteilla ei ole vaikutusta hänen yrittämiseensä; oli tilanne hyvä tai huono, motivaatio on aina korkea.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että minun motivaatio on erittäin korkea – kuten se on aina ollutkin. Olen innokas saamaan parhaat tulokset, jotka voin saada. Vuonna 2007 mestaruutta ei ratkaistu ennen kuin viimeisessä kisassa, joten kaikki on mahdollista. Katsotaan mitä tapahtuu.

Intian radasta, joka Räikköselle on uusi tuttavuus, hän ei odota erityistä haastetta. Auton suorituskyvyltä 33-vuotias sen sijaan odottaa nyt enemmän.

– Meillä tulee olemaan joitain uusia osia autossa ja se tulee myös olemaan toinen käyttökerta uudelle pakoputkistollemme, joten toivottavasti voimme parantaa vauhtiamme. Intian pitäisi myös olla melko kuuma, mikä sopii meille. Odotan sitä innokkaasti.