Entinen Ferrari-kuljettaja Gerhard Berger kertoo, että Maranellossa ollaan kriisitunnelmissa. Japanissa Fernando Alonsolla oli edessään jo toinen keskeytys neljässä kisassa, ja voiton vei pahin uhkaaja Sebastian Vettel.

Kun kautta on jäljellä viisi kilpailua, eroa kaksikon välillä on enää neljä pistettä espanjalaisen eduksi, mutta Red Bullin kehitys on tällä hetkellä kenties koko sarjan parasta. Käyttöön Japanissa otettiin muun muassa tallin oma tupla-DRS -järjestelmä.

– Siellä [Ferrarin tehtaalla] on nyt paniikki. He näkevät toiveidensa valuvan nyt käsistään, Berger kertoo ”kuulleensa” Der Spiegelille.

Ferrarin hallituksen puheenjohtaja Luca di Montezemolo ei kiistä ongelmia suhteellisessa kehityksessä.

– Meidän uusien osien on toimittava paremmin, Ferrari-pomo vaatii jälleen.

Red Bull -konsultti Helmut Marko sen sijaan on täynnä intoa. Ex-kuski sanoo, että vaikeampien aikojen jälkeen auton kehitys on nyt raiteillaan. Syynä tähän on nimen omaan toiminnan paraneminen tehtaalla.

– Harmonia simulaattorin, tuulitunnelin ja uusista osista radalla saatujen kokemusten välillä on lopultakin kunnossa. Tämän vuoksi Sebastian ajaa tällä uskomattomalla tarkkuudella, Marko kehuu.