Enää kahden häntäpään tallin, HRT:n ja Marussian, moottoritoimittajan tehtäviä hoitavan Cosworthin pitkä taival formula ykkösissä saattaa olla lähellä päätepistettään.

Autosportin taloustoimittaja Dieter Rencken kirjoittaa kolumnissaan, että uusien V6-moottoreiden tullessa käyttöön kaudella 2014 on todennäköistä, että tallien on valittava Renaultin, Mercedeksen ja Ferrarin koneiden väliltä.

– Vaikkakin Cosworth jatkaa optimististen viestien lähettämistä, tämän tekstin kirjoitushetkellä yhtiö ei ole lyönyt lukkoon sen suunnitelmia vuodelle 2013, puhumattakaan vihreän valon näyttämisestä millekään uudelle projektille, toimittaja kertoo.

– Näin ollen vaikka F1 haluaisi nähdä northamptonshireläisyhtiön kauden 2014 sarjassa, näyttää jatkuvasti epätodennäköisemmältä, että useampi kuin kolme valmistajaa nähtäisiin muutoksen jälkeen.

PURE, jonka piti aloittaa uutena valmistajana turbojen aikakaudella, puolestaan ”laskee [nyt] formula ykkösten kovan kaupallisen todellisuuden virhearvioinnin hintaa”, Rencken kuvailee.