Formula ykkösten pörssilistautuminen lykkääntyy ainakin ensi vuoteen. Vielä keväällä puhuttiin listauksesta Singaporessa jo tämän vuoden kesäkuussa, mutta päätöstä siirrettiin myöhempään ajankohtaan vuotta.

Nyt markkinoiden epävarmuus ajaa $10 miljardin arvoista liikkeellelaskua entisestään.

– Osakeanti ei tapahdu tänä vuonna, mutta ensi vuonna kyllä, jos markkinatilanne muuttuu, Bernie Ecclestone sanoi The Telegraphille.

Epävarmuutta aiheuttaa myös jatkuvasti venyvä uuden perussopimuksen, Concorden, allekirjoitus. Esteenä on ollut tunnetusti Mercedes, joka on vaatinut parempia ehtoja itselleen.

Sopimus on tallikohtainen ja Ecclestone on muissa yhteyksissä todennut, että yksittäisen tallin ehtoihin vaikuttaa muun muassa aiempi menestys sekä F1-historian pituus. Näin ollen huipputalleille Ferrarin johdolla on tarjolla enemmän rahaa.

Ecclestone kuitenkin vakuuttaa, että uusi Concorde-sopimus saadaan voimaan ajoissa, jotta kausi 2013 voi alkaa normaalisti.

– Mercedes tulee pysymään. He eivät ole allekirjoittaneet kaupallista sopimusta vielä, koska he eivät ole nähneet sitä, F1-pomo selitti.