Sauberin toimitusjohtaja ja tuleva tallipäällikkö Monisha Kaltenborn sanoo, että talli ei ole pettynyt kauteen. Peter Sauber on toistuvasti kutsunut tämän vuoden autoaan Sauberin historian parhaaksi, mutta Sergio Perezin ja Kamui Kobayashin ajoittaisia väläytyksiä on myös seurannut pisteettömiä viikonloppuja.

– Me olemme erittäin tyytyväisiä kauteen tähän mennessä ja meidän on aina on katsottava kokonaiskuvaa. Meille se kuva alkaa vuoden 2009 lopusta, jolloin me kärsimme merkittävän takaiskun (BMW jätti tallin) ja meistä tuli jälleen yksityistalli, Kaltenborn sanoo Autosportille.

– Siitä lähtökohdasta – ja kun katsotaan kuinka kaksi kokematonta kuljettajaamme ovat edenneet ja kuinka talli on edennyt henkilöstö- ja rahoitusrajoitteistaan huolimatta – näin kilpailukykyinen auto on hyvä ansio.

– Me olemme tavallaan oppimiskäyrällä. Meillä on kaksi nuorta kuljettajaa, joiden täytyy lyödä itsensä läpi ja joskus tehdä virheitä. Mutta se on osa [oppimista].

– Tärkeintä on, että me tiedämme missä me voimme kehittyä ja se on meidän vahvuutemme. Me tiedämme voivamme kerätä paljon pisteitä joka kisasta ja sen eteen meidän on työskenneltävä ja siihen meidän on keskityttävä, Kaltenborn uskoo.